Valeo, a dokładnie to modele 715532 i 715533, ale już mi się obiły o oczy filtry innych producentów tak kategoryzowane. Gdybym nie doczytał to pewnie bym nawet o tym nie wiedział, bo na opakowaniu nie ma kompletnie żadnych informacji na ten temat.
Valeo, a dokładnie to modele 715532 i 715533, ale już mi się obiły o oczy filtry innych producentów tak kategoryzowane. Gdybym nie doczytał to pewnie bym nawet o tym nie wiedział, bo na opakowaniu nie ma kompletnie żadnych informacji na ten temat.
Oba filtry będą pasować. Różnią się materiałem filtrującym. Węgiel aktywny, poza ceną, jest też bardziej wydajny.
Wcześniej miałem "papierowy" (Filtron), ostatnio kupiłem ten z węglem aktywnym. Specjalnie różnicy nie czuję![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dzięki. Tak właśnie podejrzewałem, że specjalnej różnicy może nie być. Tak więc przy tej wymianie już zostawię ten co mam.
Obyście za kilka lat "nie odczuli" różnicy - polecam poczytać trochę o tym, jakie zadanie ma węgiel aktywny w filtrze kabinowym.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Gdyby ktoś był zainteresowany to Valeo robi oryginały fity kabinowe dla Alfy 159 . Sprawdził mi sprzedawca (fiat-lancia-alfa.pl) w oryginalnym pudełku siedzi Valeo. Oryginał po mega rabatach 165 zł. ( w ASO podobno koło 300 zł.)Na iparts.pl widzę, że maja valeo węglowy za 69 zł.
Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 26-03-2014 o 09:26
Ciekawostka, filtr kabinowy z naszych belli pasuje też do Ferrari California
![]()
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Velo z węglem (715533) wychodzi dość atrakcyjnie cenowo, zwłaszcza, że tak jak pisali poprzednicy jest niby oryginałem. Cena jest lepsza niż MANNa (najdroższy chyba) i Filtrona.