Witajcie mam mały problem, jak włączę na jedynkę i trochę szybciej puszczę sprzęgło to tak puknie i potem już nie tylko przy ruszaniu. Co to może być ? Wymieniałem kompletne sprzęgło może coś mechanik sknocił ??
Witajcie mam mały problem, jak włączę na jedynkę i trochę szybciej puszczę sprzęgło to tak puknie i potem już nie tylko przy ruszaniu. Co to może być ? Wymieniałem kompletne sprzęgło może coś mechanik sknocił ??
A może poduszka skrzyni lub silnika?
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Jest wiele opcji takiego puknięcia, zaczynając od przegubów wewnętrznych i zewnętrznych a kończąc nawet na luźnym dwumasie
Ostatnio edytowane przez KRS94 ; 23-03-2014 o 01:51
Zależy jak ci puka, u mnie pukało przy ruszaniu i po zmianie biegu i to był przegub, ale również może to być luz na tulejach górnych wahaczy miałem parę mies temu tak bardzo irytująca sprawa i nawet się nie spodziewałem że to tuleja.
Miałem tylko przegub do wymiany bo pukał przy każdym szarpnięciu zmiany biegów i przy ruszaniu.
U mnie przyczyną takiego "pukania" był luźni drążek kierowniczy, przegub też wymieniałem, jak ruszasz na skręconych w opór kołach "pukanie" jest większe?
O właśnie przy każdym jakby szarpnięciu sprzęgłem, tak jak bym chciał szybciej puścić sprzęgło nie tak jak zwykle powolutku, tylko trochę szybciej. I tu pytanie to Ozzzi : Ile Cię to kosztowało![]()
120zł przegub maxgear i sam zamontowałem![]()
120 zł za komplet czy jak się to liczy?? A dużo by kosztowała wymiana u mechanika, bo ja na samochodach się nie znam![]()