Nie no, po prostu fajnie jest dopóki się gada, a jak zaczyna się wydawać kasę (albo oglądać tabelki z wydatkami jak w moim przypadku) zaczyna to wszystko wyglądać trochę inaczej...
Nie no, po prostu fajnie jest dopóki się gada, a jak zaczyna się wydawać kasę (albo oglądać tabelki z wydatkami jak w moim przypadku) zaczyna to wszystko wyglądać trochę inaczej...
Za zaoszczedzone pieniądze jak dobrze poszukasz kupisz uno 1.4t.
Objedziesz ta ibize bez problemu.
Jak bedzie mało podlejesz paliwem zwiekszysz boost zalozysz r888 i zjesz stare m5 e39 ze siateł nawet.
Zaoszczedzone pieniądze wydaj na dziwki i koks a Ci ulży.
Ewentualnie dalej trzep konia czytajac ten topic bo na 99% i tak nic z tego nie wyniknie jak z
kompresora krusza.
Pozdro 600
mhm, stare rozpieprzone uno objedzie m5... jak będzie to 520 ze znaczkiem mpower to może...
O proszę! Hejterów mam jeszcze zanim skończyłem projekt.
Zapraszam na spota, zajrzyj pod maskę a potem mi powiedz to prosto w twarzPrzed kompem każdy mocny.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Pod maske i pod spód Ci zagladałęm.
http://www.fotosik.pl/u/ali23-prace/album/1482243
Macałem nawet ten piękny wałek napędzający w zamyśle kompresor i reszte alu złomu który miałeś wpakować. Kompresorkiem też zakręciłem. I nie dziwne że masz hejterów zanim skonczyłeś projekt bo mija juz rok? Od kiedy masz wszystkie graty? Nie łatwiej przejść przetarta tanszą scieżka? (Taką która każdy zdrowomyślący poleca?) Zapakować v6 lub 20vt a nie rzeźba w goownie.
I coś czuje że mi kutas na czole predzej wyrośnie lub podłoga ci zgnije razem z tym JTSem nim skonczysz projekt.
Rozmawiałem tu i tam i podobno w niektórych miejscach jestes "niemile widziany"
Pozdro 600
Ostatnio edytowane przez culmen ; 01-04-2014 o 20:18
To nie VW, ze projekty powstaja w kilka tygodni lub nawet dni, bo wszystko co potrzebne jest dostepne od reki.
Mi zbieranie czesci zajelo ponad rok. Sama budowa około półtora roku. Nastepnie po teoretycznym zakonczeniu projektu kolejne 3 lata (do dzis włacznie i jeszcze dłużej), ktore poswieciłem na ciagłe zmiany tego co juz zostalo zrobione, ulepszenia(pewne czesci i rozwiazania nie byly dostepne wczesniej lub byly bardzo drogie) i weryfikacje wytrzymalość różnych części. Lista rzeczy, ktore chcialbym jeszcze zrobic jest długa, ale poprostu brakuje czasu i pieniedzy.
Tu chodzi też o ogólne założenia projektu, bo ja kajarząc co ma być wpakowane nie widzę w tym żadnego sensu, ani logiki i z tego za żadne skarby nie wyjdzie szybka alfa- ładowanie pieniędzy w błoto ogólnie. Nawet jak to dojdzie do skutku to i tak szału nie będzie, jedyne och i ach będzie z tego powodu że to jedyna 1.8 T.S Kompresor
Przełożenie 3.0 było by lepsze pod każdym względem, a podpieranie się naciskiem na przednią oś i tym że V6 ma ciężki przód przez co nurkuje to jakieś dobieranie faktów pod to co się w głowie uroiło i brednie jakie w internecie piszą.
Jedyna Alfa jaka była tutaj grzebnięta i kompleksowo przygotowana to Alfa GrzesiekK. i według mnie to jedyna słuszna droga z tymi autami
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 30-03-2014 o 12:59
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
Przynajmniej już wiem u kogo pracujesz albo czyim jesteś znajomym kolego Culmen
Alfa Kiviego udowadnia bardzo dobrze jaki potencjał drzemie w tym silniku. Ale na forum widzę najlepiej albo swapować na V6, albo zrobić chipa w JTDku.
Zanim Teddy nie skończył swojej, 20VT nie było dopuszczalną opcją
Niestety przy moich warunkach każde opóźnienie niepoważnego warsztatu odbija się czkawką w postaci 3 miesięcznego opóźnienia...
Ostatnio edytowane przez Krusz ; 30-03-2014 o 14:16
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."