Witam , może ktoś mi pomoże. Robiłem testy mojej 156 kombi 1.9 jtd 16v 140 km 2003 r lift, bo po tym co mówią ludzie nie wiem co myśleć, czy dobrze idzie czy słabo? Zrobiłem testy drogowe i chciałbym żeby Ci z Was, którzy robili na pewno wiele razy takie testy wypowiedzieli się doradzając mi. Czy moje auto idzie dobrze czy słabo. Ma już 250 tys km przebiegu ale sprzęgło nowe po wymianie, olej syntetyk castrol co 15 tys km, wymieniany, ogólnie dbam o silnik i zawieszenie. Do rzeczy, robiłem testy na przsyśpieszenie. Startuje z jedynki powoli, później włączam dwójkę bez gazu,nie chciałem ostro z jedynki bo nawet z asr auto zrywa przyczepność, auto jedzie 5 km/h bez gazu, resetuję licznik, i do podłogi. Każdy bieg od 2 do podłogi do 4 tys obr/min, trójka i czwórka. PO 300 METRACH mam 130 na zegarze a po 400 metrach 140 km/h na 4 biegu cały czas po prostej drodze. Opony zimowe 205/55/r16, temp otoczenia 6 stopni celsiusza. Auto seryjne, zmienione tylko węże dolotowe intercooler i turbo na kwasówkę co wydaje mi się poprawiło charakterystykę z dołu i u góry.
Bardzo proszę o poradę tych, którzy robili takie testy żeby wypowiedzieli się wiarygodnie ponieważ np.kolo który miał audi a3 99 r 1.9 tdi 90 km zaczipowaną miała takie same osiągi jak ja a jednak mimo różnicy masy auta - 130 kg i - 30 km szły niby tak samoDodam tylko, że mam zje... termostat, temp cały czas max ok.60 stopni celsjusza na wyświetlaczu, sprawdzałem z termometrem, termostat puszcza drugi obieg po przekrocznbiu 65 stopni
ale to chyba nie aż taki problem.
A jak to u was wygląda?