Strona 28 z 34 PierwszyPierwszy ... 1819202122232425262728293031323334 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa gtv v6 TB

Domyślnie

pasek dobrze sprawdź - ja zmieniałem pasek oraz napinacz na ori z aso później wpadłem na pomysł przygotowania silnika pod większe moce tj rozebranie i wymiana co się da to byłem pod wrażniem jaki shit w aso sprzedają... pasek po ok 12k miał pęknięcia - szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia. Najgorzej wyglądało łączenie paska - od wewnątrz wzmocnienia były popękane - z zewnętrznej strony paska nie było tego widać... Nie mówię, że to reguła ale dziwna sytuacja żeby pasek tak wyglądał po takim przebiegu. Później mówi się, że alfy się psują jak samo aso do tego zmierza + ceny części wyciągnięte z d...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Trin
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Świdnica
    Auto
    Było Gtv 2.0 JTS, jest 406 coupe 3.0

Domyślnie

Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego oni tak odstraszają klientów tymi cenami z innego wymiaru, bo gdyby usługi i części były na normalnym poziomie "nawet niech biorą ciut więcej za robociznę" to więcej by mieli klientów, ja wtedy bym się nie bawił w jakiś dziwnych mechaników tylko auto do autoryzowanego serwisu i tyle... A tak musimy szukać zaufanych mechaników i do tego patrzyć im na ręce albo sprawdzać czy oby na pewno ci wymienili części zgodnie ze zleceniem;/ takie czasy, każdy mechanik robi tak jakby tam był za kare, a przecież to jest ich fach z tego żyją;/ no i do tego oszukują, jedno mówią a inne robią ehh szkoda słów panowie.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

To jest to o czym mówiłem wcześniej- jeśli się chce mieć wyróżniające się auto trzeba mieć na względzie, że ceny też będą się wyróżniały i komentowanie po zakupie, że np. Gtv to studnia bez dna popycha jedynie w stronę pytania "czego oczekiwałeś, gdy kupowałeś takie auto?" Większej mocy i frajdy z jazdy przy kosztach utrzymania jak w polonezie?

Dzięki, na pewno dokładnie obejrzę rozrząd ;) Ogólnie mam nadzieję, że mechanik, do którego jadę jest nie tylko słowny i konkretny, ale także solidny i przepatrzymy wszystko tak jak trzeba zanim wpakuję się w jakieś głupie koszta.

Kompletny wydech na pewno nie. Przede wszystkim zależy mi na katalizatorze (500zł) a poza tym chciałem wywalić zbędną puszkę i z reszty zrobić co się uda. W tej chwili chcę rozsądnie opracować auto tak, żeby można nim było bezpiecznie i bez zarzutu jeździć. Jak wydech się skończy wtedy będę inwestował bez pierdzielenia się. Apropos puchy to naszła mnie refleksja, że tuner zajmujący się tym autem nie był do końca konsekwentny- wywalił katalizator i wstawił stożek w celu zwiększenia mocy, a z tyłu dowalił zbędnych kilogramów...

Trin, z mechanikami jest jak z każdą grupą społeczną: lekarzami, nauczycielami, bankierami, barmanami itd. W każdym zawodzie są ludzie, którzy zajmują się danym zajęciem bo tak akurat wyszło, tu im się udało, pracują tylko po to żeby zarabiać, a ponieważ z takiej pracy zwykle nie ma kokosów kombinują jak mogą żeby sobie pensji przymnożyć, często nieuczciwie. Nie zapominajmy jednak o solidnym procencie (tak, jestem optymistą) ludzi, którzy zajmują się pracą realizując się w niej, znają się na swoim fachu i są solidni w tym co robią.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

jaki do niej znalazłeś katalizator za 500zł ? chyba jakiś uniwersalny, bo jak kiedyś patrzyłem to dedykowany 1000zł prawie.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Nie znalazłem żadnego zamiennika, oryginał był za kilka tysięcy, a za 500zł znalazłem używany. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest najlepsze rozwiązanie ale tak jak mówię- żadnych zamienników nie znalazłem, a na oryginał w cenie samochodu mnie nie stać.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 1.9 Ti , 147 Racer, Spider 916 TS

Domyślnie

Jak chcesz to mam katalizator z mojej wyjęty przy przebiegu 110tys. za 250 z przesyłką. http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#972d78485a

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Spoko, dzięki za info. Na razie nie mam jeszcze auta, ale jak kupię i będę montował kata to będę o Tobie pamiętał

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Nie znalazłem żadnego zamiennika, oryginał był za kilka tysięcy, a za 500zł znalazłem używany. Zdaję sobie sprawę, że to nie jest najlepsze rozwiązanie ale tak jak mówię- żadnych zamienników nie znalazłem, a na oryginał w cenie samochodu mnie nie stać.
    Na orginał nikogo nie stać,albo inaczej nikt nie jest tak szalony by ori. katalizator kupic... jak używany w dobrym stanie to 500 rozumiem,myślałem że o jakimś uniwersalnym piszesz.Ja mam inaczej konstrukcyjnie i innego kata ,jedna pucha ,dwie rury wchodzą jedna wychodzi, i znalazłem dedykowany za prawie 1000 zł do mojego dlatego zastanawiałem się nad tym 500zł co napisałeś....

jak byś miał tylko jedną sondę przed katem jak ja,mógł byś bezkarnie przelotowy porządny wstawić i po sprawie.....
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 03-04-2014 o 16:30

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    Apropos puchy to naszła mnie refleksja, że tuner zajmujący się tym autem nie był do końca konsekwentny- wywalił katalizator i wstawił stożek w celu zwiększenia mocy, a z tyłu dowalił zbędnych kilogramów...
    tak apropos, to stożek nie zwiększa mocy, przelotowy wydech w wolnossaku też nie, a wręcz przeciwnie często te tuningi zmniejszają moc bo elektronika zaczyna świrować (zwiększyć moc może jedynie program po takich zmianach)
    więc proponuje jak najszybciej wywalić stożek bo będziesz się za chwile boksował z przepływką
    no i czekam na relacje z zakupu
    Ostatnio edytowane przez fajf ; 03-04-2014 o 17:19 Powód: Dodano

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

co do stożka ,to jeszcze można dodać jedną korzyść dużo syfu w silniku,nie bez przyczyny filtry są papierowe ..ja jestem też za zachowywaniem oryginalności wydechu...wydech tak naprawdę to jest matematyka i to przez duże M...przelotu w twoim przypadku w miejsce kata nie polecam ,odczyty z sond będą wprowadzać w błąd komputer ,w innym przypadku przelot dał by po prostu oszczędność i na pewno 500 by nie kosztował to miałem na myśli a nie tuning jakiś.Wiadomo można coś poprawić ale trzeba mieć do tego wiedzę i to konkretną...Kiedyś poczytałem trochę fachowca od tych tematów to troszkę mi kopara opadła ,,,jak co chwila pojawiały się tylko wzory ,obliczenia itd..

ja stawiam ,że na pewno ci błędy wyskoczą z powodu braku kata...
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 03-04-2014 o 18:49