Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 100

Temat: Zamiast DPF

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Dobra, oto filmik:

Autko 2.4 po chipie, bez DPFa, normalna ropka z orlenu, rozgrzany do 90 stopni.
    Halo kolego a gdzie jest TO LUBIE?

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

A będzie na wakacje, aktualnie studiuje we Wrocławiu, u mnie w Wordzie w Sandomierzu trzeba sie umawiać na rejestracje (wyprzedzenie tydzień - dwa), a że ja zjeżdzam tylko na piątki-soboty- niedziele, to poszedłem do wordu w jakiś piątek (kończył mi się okres 30 dniowy na umowie) i mi gość powiedział że "normalne zarejestrowanie może uda się zrobić jak Pan poczeka, lecz własne tablice tylko na umówioną godzine), to musiałem się zgodzić niestety. Ale na wakacje, będzie czas to sobie przerejestruje na własne Będzie T0 LUBIE na 100%
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    POZnan*
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v 120km, Focus mk2 1.6 tdci 90km

Domyślnie

hmmm...może mi ktoś wytłumaczyć jak małemu dziecku o czym Wy tu piszecie?? xD

Ostatnio dowiadywałem się ile kosztuje "profesjonalne" usunięcie filtra dpf( wywalenie filtra i wgranie odpowiedniego programu) i zaśpiewali 1200zł + chip gratis. W paru miejscach usłyszałem podobne kwoty.
    A Wy mi tu za przeproszeniem pitolicie o jakichś rurkach za 250zł...i to w ASO!! -.-
    Czym różni się usunięcie filtra+program za ~1000zł od wstawienia rurki za 250zł?
    Będę wdzięczny za odpowiedź maksymalnie łopatologiczną xd

Pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Scorpio Zobacz post
    hmmm...może mi ktoś wytłumaczyć jak małemu dziecku o czym Wy tu piszecie?? xD

Ostatnio dowiadywałem się ile kosztuje "profesjonalne" usunięcie filtra dpf( wywalenie filtra i wgranie odpowiedniego programu) i zaśpiewali 1200zł + chip gratis. W paru miejscach usłyszałem podobne kwoty.
    A Wy mi tu za przeproszeniem pitolicie o jakichś rurkach za 250zł...i to w ASO!! -.-
    Czym różni się usunięcie filtra+program za ~1000zł od wstawienia rurki za 250zł?
    Będę wdzięczny za odpowiedź maksymalnie łopatologiczną xd

Pozdro
    Ta rurka za 250zł to tylko jedna ze składowej do usunięcia filtra DPF.
    Samo wywalenie fizyczne filtra na nic się zda, trzeba usunąć go programowo a to koszt w granicach +/- 500zł
    Jeśli sam sobie usuniesz fizycznie to zostanie ci ok.300zł w kieszeni - tyle mniej więcej trzeba zapłacić za wycięcie filtra.
    Ceny podaje orientacyjne, takie jakie usłyszałem gdy sam chciałem pozbyć się DPF
    Jeszcze jakieś pytania?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    POZnan*
    Auto

Domyślnie

Czyli jak się wstawi samą rurkę to albo będą błędy wyskakiwały albo będzie wypalał filtr non stop(lub dużo za często)? Bo jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać?;p

I tak btw koszt 1199zł za usunięcie fizyczne i programowe filtra + lekki chip to drogo?;p

No i dziękować za szybką odpowiedź

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Więc tak są 2 główne wyjścia co zrobić fizycznie z puszką filtra DPF
    1 Wstawiamy rurkę zakupioną w ASO w miejsce filtra a filtr (cała puszkę) zabieramy do domu (tak bym chyba teraz zrobił)
    2 Rozcinamy filtr i wyciągamy środek
    a)wyciągamy wszystko co jest w środku
    b)wyciągamy wszystko co jest w środku oprócz katalizatora (najlepsze rozwiązanie z punktu 2 bo katalizator potrzebny i nie ma rezonansu)
    c)wyciągamy wszystko co jest w środku z katalizatorem lub bez i w środek puszki wstawiamy inną rurkę nie tą z ASO tylko taką aby spaliny przelatując przez pustą puszkę po wkładzie filtra DPF nie powodowały rezonansu ale w puszce jest czujnik, który może przez rurkę źle odczytywać.

Jeżeli wybierzemy jedna z tych opcji musimy wyprogramować (usunąć) DPF z komputera
    Mam nadzieję, ze zrozumiale
    Ostatnio edytowane przez marcingoleniow ; 04-04-2014 o 07:52

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Scorpio Zobacz post
    Czyli jak się wstawi samą rurkę to albo będą błędy wyskakiwały albo będzie wypalał filtr non stop(lub dużo za często)? Bo jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać?;p

I tak btw koszt 1199zł za usunięcie fizyczne i programowe filtra + lekki chip to drogo?;p

No i dziękować za szybką odpowiedź
    To zależy kto ci będzie robił program.
    Ja zakupiłem autko z programem który robił ktoś kto dopiero się uczy..program mega garbaty i tak napisany, że sprzęgło się ślizga.
    Nie wiem z jakiej części Polski jesteś, ale lepiej zapłać więcej jak 1199zł za program i udaj się do Gliwic lub Katowic

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Tak jest jeśli ktoś nie za bardzo się zna na programowym usuwaniu może narobić bałaganu. Za 500-600 zł. to raczej bym się obawiał takiego tunera. Lepiej jechać do kogoś sprawdzonego i zapłacić więcej i nie mieć potem problemów np. w falującymi obrotami, gigantycznym spalaniem itp.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    POZnan*
    Auto

Domyślnie

kamal
    jestem z Poznania. Firmą, która oferuje taką usługę za 1199zł jest http://www.cartech4x4.pl/ 2km od mojego miejsca zamieszkania xD
    Gliwice i Katowice troszkę daleko są ode mnie...a szkoda.

marcingoleniow
    jak najbardziej zrozumiale
    Z tego co mi mówili to w firmie w/w puszka zostaje...więc "niszczą" filtr niestety ;p

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Nie zapomnij zabrać tego koralowca z platynką, mam na myśli środek dpf-u może uda Ci się sprzedać. Zawsze to jakiś zwrot kosztów.