Szczerze powiem ze w sumie to mało ważne czy spali 13 czy 14. Ważne jak sie jeździ![]()
Szczerze powiem ze w sumie to mało ważne czy spali 13 czy 14. Ważne jak sie jeździ![]()
16l gazu na 100km. 4,5 km do pracy i 4,5km z powrotem. 100% po mieście i w zasadzie na zimnym silniku. 13l to może na autostradzie. Nie licz że będzie mniej.
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Spalanie masz na odpowiednim poziomie, generalnie v6 na miasto to 15-20L i tyle. Kwestia kierowcy to i w trasie 10L osiągnieszale wtedy to nie jazda
![]()
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
V6 to nie mistrz oszczędnościDla spokoju możesz zerknąć jak pracują sondy lambda, bo od tego głównie będzie zależeć spalanie ale przy tak krótkich odcinkach to większość przejeżdzasz w trybie sterowania pomijającym wskazania sond przez sterownik
![]()
Pociesze kolegę, ze u mnie średnio to 23, min na autostradzie 18 ale 25-28 tez nie rzadko łyknie. Noga ciężka, nie moge powiedzieć ale i auto dość specyficzne:-)
Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mało piszę, więcej robię a to moje pociechy
156 3.0
Dawne kochanki:
GT 3.2 (kochała najbardziej a teraz kocha ZjadaczKanapkow)
159 (zdradziła i poszła)
GTV (w trakcie renowacji w dobrych rękach GrzesieKW)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jakieś 3 lata temu moja 166 2,5 V6 spaliła w trasie niecałe 8l/100km
Jednak..wcale mnie to nie cieszyło bo akurat była niedziela, Francja a tu pyk..i przepływomierz padł ;/ Jechałem ponad 800km z prędkościami.. 50-70km/h. Całe szczęście była noc i większość trasy we mgle ale stress zarypisty![]()
U mnie 240km na 40L gazu. Oczywiście w mieście. W trasie jadąc delikatnie przejade 310km. Może ciut więcej.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka