No w sumie racja... Nie wiadomo już, komu ufać.
Ale fakt, niedługo będę miał trochę więcej wolnego czasu to pojeżdżę i popatrzę na żywo na te okoliczne Alfy.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
No w sumie racja... Nie wiadomo już, komu ufać.
Ale fakt, niedługo będę miał trochę więcej wolnego czasu to pojeżdżę i popatrzę na żywo na te okoliczne Alfy.
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Ufać trzeba tylko i wyłącznie sobie ;-)
Zanim kupisz obejrzyj kilka żeby mieć porównanie ale obejrzyj na żywo a nie tylko na zdjęciach.
Moim zdaniem nie ma nic złego w długim poszukiwaniu auta, nie każdy musi kupować samochód jak zestaw w fast food'zie.
Święta prawda. Trzeba coś od siebie dać, żeby znaleźć dobry samochód. Nie jestem jeszcze na 100% zdecydowany na Alfę (jeśli trafi się jakiś francuz w dobrym stanie to będę się musiał głęboko zastanowić), ale podobają mi się te samochody. Tylko cały czas zastanawiają mnie koszty eksploatacji, a co do tego to opinie są różne.
Co myślicie Panowie o tych autkach? Może ktoś zna, bądź oglądał:
http://tablica.pl/oferta/piekna-alfa...tml#e3ac719cf3
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#e3ac719cf3
Widać, że nie są picowane do zdjęć, czyli raczej nie od typowego handlarza.
Bierz więcej zdjęć i VIN do sprawdzenia. Nie daj się nabrać na teksty "pełne wyposażenie" bo to nie prawda. Brakuje szyber dachu, nie widzę czujniki deszczu, podgrzewania foteli, czy tego ze bez problemu zejdziesz poniżej 6 l. Wg komputera może i tak ale dystrybutor nie kłamie. No chyba ze zawsze będziesz jeździł po trasie ekonomicznie i ze stała prędkością 90 km/h na 2000 rph co nie jest podobno zbyt dobre dla tego silnika. Wogóle w tym 150 konnym silnikiem ma tak zestopniowaną skrzynie biegów ze ciężko tym samochodem jechać przepisowej 50 km/h w terenie zabudowanym. 2gi bieg jest za niski a 3ci za wysoki ;-) Nie wiem jak jest w wersji 140koni (ta sama 6cio biegowa skrzynia) i 115konnej.
Akurat wysposażenie jakie i jest potrzebne to: klima, elektryczne szyby i lusterka, oraz miło gdyby był tempomat. Bez reszty da się jakoś wytrzymać.
To jestem sobie w stanie wyobrazić, więc tak właściwie to szukam wersji 115KM, ewentualnie 140KM. Zawsze trochę bardziej oszczędne, a w sumie z m.in. tego powodu zmieniam samochód.
Różnica w spalaniu miedzy 140 a 150 koni nie jest duża. Natomiast napewno robotę robi 6cio biegowa skrzynia. Ja tez szukałem 140 ale nie zamykaj sie na 150 koni mi akurat taki sie trafił.
Mi spodobał się fragment "regulowana kierownica w 3 plaszczyznach"![]()
Moje 147 powodów do szczęścia
Jedna płaszczyzna gratis. I poduszek jakoś dużo.