Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Zakup Alfy 156 SW 1.9 JTD

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Starogard Gd.
    Auto
    Vectra B x18xe '97

Domyślnie Zakup Alfy 156 SW 1.9 JTD

Witajcie,

już dłuższy czas szukam samochodu dla siebie i ostatnio zachorowałem na punkcie Alfy 156 w wersji SW. Jednak nie ma ich wiele w mojej okolicy, więc ciężko coś sensownego znaleźć.
    Szukam w wersji po FL z silnikiem 1.9JTD.
    Tutaj takie dwa ogłoszenia najbliżej mnie:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-sko...C32402582.html
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C27092320.html

Czy ktoś może zna te auta? Martwi mnie fakt, że co jakiś czas powtarzają się te ogłoszenia, więc pewnie coś z nimi musi być nie tak.
    Jeśli ktoś mógłby zerknąć i napisać czy w ogóle warto jechać je obejrzeć byłbym niezmiernie wdzięczny

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Ta błękitna moim zdaniem miała robiona komorę silnika. Część plastików ewidentne nowa, część ewidentne stara. Do tego odstaje mocno klapka od schowka po stronie drzwi pasażera. Brak emblematów Giugiaro.

Czarna. W treści ogłoszenia trochę ściemy, z tylu brak emblematów. Zestaw Parrot dokładany. Więcej nic nie powiem ;-)

Jakieś dwa miesiące temu była w Elblągu fajna 156 w wersji GQ - co prawda trochę droższa ale zarejestrowana w Polsce.
    Ostatnio edytowane przez cassiel ; 01-04-2014 o 21:36

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Starogard Gd.
    Auto
    Vectra B x18xe '97

Domyślnie

Dziękuję za rozwianie wątpliwości Czyli słusznie twierdziłem, że coś z nimi musi być nie tak. Nie znam się aż tak na Alfach by to wyłapać od razu. Byłoby miło dać nawet trochę więcej i mieć pewność, że będzie to coś dobrego, a nie zwykły ulep jakich wiele w ogłoszeniach.
    Ta też już trochę wisi na otomoto:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9-jtd-C32384085.html
    co w niej jest nie tak?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 SW JTDm 2004

Domyślnie

Jakoś tak krzywo spasowany przedni prawy błotnik. Brak emblematów Giugiaro oraz tych na tylnej klapie. Malowane elementy(?), albo może właściciel poodklejał. Też już długo widzę ja na internetach. Ja bym jej nie skreślał, może ma kilka niedomagań, ale pewnie właściciel zrzuci z ceny do 10 tys.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cassiel
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 SW FL 1.9 JTD 150 KM

Domyślnie

Ale kolega chyba szuka w okolicach Elbląga. ;-)

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Starogard Gd.
    Auto
    Vectra B x18xe '97

Domyślnie

Cytat Napisał cassiel Zobacz post
    Ale kolega chyba szuka w okolicach Elbląga. ;-)
    Akurat jestem ze Starogardu Gd. (już zaktualizowałem profil), a te z Elbląga były po prostu najbliżej mnie. Jeśli chodzi o zakres poszukiwań to każdy sensowny samochód w promieniu 150km chętnie podjadę obejrzeć.
    A co do propozycji KRS to piękna Alfa, ale jednak pozostanę przy 1.9, bo wygląd wyglądem, ale ekonomia też ma znaczenie, a nie ukrywam, że mało nie jeżdżę i nie chciałbym kolejnej skarbonki, jedną już mam i wystarczy

Użytkownik Embrion
    Auto
    ałdi

Domyślnie

Czy ktoś może zna te auta? Martwi mnie fakt, że co jakiś czas powtarzają się te ogłoszenia, więc pewnie coś z nimi musi być nie tak.

kolego to nie swieze buleczki ,nie sprzedają się codziennie rano ,ani vw golf 3 , to tylko alfa

Dodano po 8 minutes:

Cytat Napisał remiq88 Zobacz post
    Dziękuję za rozwianie wątpliwości Czyli słusznie twierdziłem, że coś z nimi musi być nie tak. Nie znam się aż tak na Alfach by to wyłapać od razu. Byłoby miło dać nawet trochę więcej i mieć pewność, że będzie to coś dobrego, a nie zwykły ulep jakich wiele w ogłoszeniach.
    Ta też już trochę wisi na otomoto:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9-jtd-C32384085.html
    co w niej jest nie tak?

i co z tego ze wisi ? ,jak wszyscy tak jak ty szukają aut to będzie wisiał kilka lat ,bo wrozki wroza ze zdjęć ty masz wczyt ze ulep ,żeby kupic używane auto trzeba mieć jaja i jechać ogladac ,a nie rok patrzeć w zdjęcia , ale przecież ty masz daleko do elblaga ok 70 km ,przecież to wyprawa za ocean -ZEnada
    Ostatnio edytowane przez realista ; 10-04-2014 o 08:24 Powód: Dodano

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Starogard Gd.
    Auto
    Vectra B x18xe '97

Domyślnie

Aleś na mnie kolego naskoczył...
    Nie szukam samochodu rok, co najwyżej 2-3 miesiące. A Alfa zainteresowała mnie ostatnio, chociaż podobała mi się od zawsze.
    Wiem, że trzeba jechać zobaczyć, po prostu interesują mnie opinie ludzi, którzy mają Alfy, bo wiedzą na co patrzeć. I pewne rzeczy można choćby ze zdjęcia wyłapać, a tego chyba nie zaprzeczysz.
    Niestety jesteśmy w Polsce, tu prawie każdy by kupić samochód skrobie kasę przez dłuższy czas. I jeżeli już coś uzbiera to wolałby tej kasy nie wtopić w jakąś padlinę.
    Pewnie, że wolałbym kupić pewne auto, choćby od kogoś z forum, ale akurat takiego interesującego mnie nie ma.
    No i chyba tyle w temacie.

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał remiq88 Zobacz post
    Niestety jesteśmy w Polsce, tu prawie każdy by kupić samochód skrobie kasę przez dłuższy czas. I jeżeli już coś uzbiera to wolałby tej kasy nie wtopić w jakąś padlinę.
    Pewnie, że wolałbym kupić pewne auto, choćby od kogoś z forum, ale akurat takiego interesującego mnie nie ma.
    Zakup na forum nie daje gwarancji kupienia dobrego auta, tutaj masz przykład:
    http://www.forum.alfaholicy.org/foru...d_alfisty.html

Moje 147 powodów do szczęścia