----
----
Ostatnio edytowane przez markos7 ; 14-04-2014 o 14:48
A, gdzie są smoki ? No bo w każdej bajce powinny być smoki
Zanim kogoś obrazisz, to zasięgnij trochę wiedzy zanim wyjdziesz na ignoranta.
"W Niemczech producenci urządzeń diagnostycznych, kilka uczelni technicznych, organizacje rzeczoznawcze (np. Dekra i TÜV) i kilka stacji diagnostycznych wykonujących okresowe, obowiązkowe kontrole spalin (badanie AU) uczestniczy w programie badawczym, którego celem jest skonstruowanie urządzeń do pomiaru zawartości cząstek stałych w spalinach silników oraz opracowanie metod pomiaru zawartości cząstek stałych w spalinach silników przeprowadzanych w warunkach stacji diagnostycznej lub serwisu samochodowego, z wykorzystaniem przeznaczonych do tego urządzeń."
Od 2010 roku prowadzone są badania nad urządzeniem działającym w warunkach stacji diagnostycznych (konieczność wykonania badania na hamowni podwoziowej). Ale oczywiście szwagra, wujka kobyły syn widział autentyczną sytuację jak to panowie mieli takie urządzenie w formie mobilnej (pewno jeszcze w komórce jako apka na Androida ?)I oczywiście byli to Niemcy, bo Niemcy maja wszystko najlepsze
![]()
P.S. Są jeszcze badania "Diesel Test Australia". Niestety też potrzebna jest hamownia.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Bez odbioru, pa.
Ostatnio edytowane przez markos7 ; 14-04-2014 o 15:01
Nie ?! A nazwanie twoich przedmówców "typowym polactwem", to niby czym jest ?
No oczywiście, że na zachodzie jest ryzyko ! Przecież tam grasuje twój kolega, a za nim jeżdżą Niemcy z przenośną wersją MPM4, której jeszcze firma nie wyprodukowałaPozwolę sobie zacytować i parafrazować, myślę stosowny tekst do twojego trwania w przekonaniu o prawdziwości słów twojego (urojonego ?) kolegi - "Błądzenie jest rzeczą ludzką, ale dobrowolne trwanie w błędzie jest głupotą".
P.S. Nie Austriackimi ale Australijskimi - czytaj ze zrozumieniem, bez emocji![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
no akurat tutaj, Ty się wykazałeś obrazem typowego polaka. NA Twoją historyjkę wyciągnąłem rzeczowe argumenty w postaci sposobu weryfikacji a raczej jego braku, co później potwierdził @sdero. Bo po prostu takie urządzenie nie istnieje. Jeżeli wyjść powyżej poziomu Twojego polactwa i spróbować kontynuować dyskusję ( tutaj używa sie argumentów ) można wziąść na tapetę GB. Tam wprowadzono obowiązek sprawdzania DPFu ale tylko czy fizycznie jest pod autem. Ale ty strzeliłeś focha bo nie masz powodu nie wierzyć w bajeczkę. typowy polak - " ja jestem kierownikiem tej szatni, nie mamy pańskiego płaszcza, i co mi pan zrobisz ? "
a opisałeś autentyczną sytuację ? ta autentyczna mityczna sytuacja krąży po internecie w każdym temacie odnośnie DPFu.
A jak Cię to wali co myśli jeden z drugim, to nie wiem po co logujesz się na forum ....... jego zasadniczym założeniem jest wyrażanie zdania i czytania co jeden czy drugi o tym sądzi.
A odzywać się ... jak najbardziej trzeba. Tylko jak już wcześniej pisałem - argumenty. Bo ja też nie byłem w Ameryce ... ale znam kogoś kto był.......
Ostatnio edytowane przez pampik ; 13-04-2014 o 21:40
Owo "zagrożenie" było już dyskutowane na początku tematu, po kiego znów do tego wracać?
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Był świadkiem czyli jak to wyglądało? Jechał za rodakiem obok niemieckiej policji i widział tego dymka?
Później zjechał na pobocze jak policja zatrzymała nieszczęśnika i poświęcił z godzinę swojego czasu, żeby poczekać na dojazd analizatora?
Oczywiście po analizie zaglądał przez ramię niemieckiemu policjantowi, żeby widzieć jak wypisuje 2000 euro mandatu?
))))))))
To forum poświęcone Alfie Romeo, a nie bajkom z Mini Mini czy Cartoonnetwork.
panowie wiekszość właśnie kilometrów będę robił AR po mieście,usuwać ten filtr czy nie? w końcu ?wypala się on w mieście ,czy raczej są kłopoty ,kiedyś mechanik mi mówił że wystarczy raz w miesiącu pogonić auto i będzie ok,czy to prawda?
Też mam ten dylemat, jak już wywalać DPF-a to i Egr-a,i to software-owo i mechanicznie, a skoro już to zrobię to i chip by się przydał co nie?
I 2 tysie w plecy![]()