Witam jak w temacie niedawno wymieniłem kompletne sprzęgło z dwumasą i dalej pedał nie chodzi moim zdaniem tak jak powinien po prostu ciężko się go wciska może miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać i czy jest to możliwe.Pozdrawiam
Witam jak w temacie niedawno wymieniłem kompletne sprzęgło z dwumasą i dalej pedał nie chodzi moim zdaniem tak jak powinien po prostu ciężko się go wciska może miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać i czy jest to możliwe.Pozdrawiam
wysprzeglik? Wymieniony, albo był chociaż wymieniany w nim płyn i odpowietrzany? Może byc tez wina samego sprzegła tzw. wada fabryczna. Jakie to sprzegło?
3 rzeczy - płyn/odpowietrzenie, pompa, wysprzęglik.
W którejś z nich powinna leżeć przyczyna
Sprzęgło Valeo cały komplet łącznie z 2-masą
---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:54 ----------
Płynu nie wymieniałem mechanik mówił że nie ma potrzeby ale teraz z tymi mechanikami to nie wiadomo
No to uwaga. Wymieniłem sprzęgło całe, wysprzęglik, pompę sprzęgła, płyn hamulcowy. Jest poprawa ale pedał dalej chodzi ciężko. Jak alfka odstoi trochę to chodzi idealnie. Po przejechaniu paru km zaczyna chodzić ciężej i czuć taki przeskok pod koniec zakresu wciskania. Spryskanie tulei pedału smarem teflonowym troszkę poprawiło ale dalej nie jest idealnie.