Odkopując staliznak a jak to połączyć z modułem domykania szyb?
Odkopując staliznak a jak to połączyć z modułem domykania szyb?
Jak kupisz moduł to się dowiesz bo tam jest rozpiska który kabel pod co podpiąć.
Wszytko ładnie pieknie tylko w innym temacie przez 7 stron nie udało sie takiego modulu zgodnie ze schematem producenta podłaczyć. A wolabym nie ywdawac kasy jak się okaże, że u nas to nie działa albo trzeba poł auta rozkręcić i elektryka na 3dni zatrudnic.
Ryzyko Chciałeś Alfe to teraz płać![]()
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
hehe no tak
wole je zminimalizowac na takich pierdołach,
ryzyko to sie zaczyna na zawiasie![]()
Ja u siebie zainstalowałem domykanie, gdyby coś to w miarę możliwości chętnie pomogę...
Tapnięte z SM-N9005
A możesz kolego opisac krok po kroku jak się zabrać do tego tematu?
Najlepiej jak byś miał jakiś schemat, ja bazowałem na FAI-4WM przewodami odpowiedzialnymi za domykanie szyb (a jest ich 8 szt. po 2 szt na silnik, chodzi oczywiście o moduł) wpiąłem się nimi bezpośrednio(szeregowo) w przewody idące od sterowników do silniczkow odpowiedzialne za zamykanie, opiszę w skrócie na przykładzie 1szt z centralki(tej seryjnej) oryginalnie wychodzi po 2 szt przewodów do silników jeden UP drugi DOWN i teraz wypinamy przewód z centralki samochodu odpowiedzialny za UP i podpisany go do 1 z 2 przewodów naszego modułu domykania a drugi z tej pary wpinamy w miejsce w centralce gdzie oryginalnie mieliśmy wpiety przewód UP z silnika. To tak po kurtce.
Tapnięte z SM-N9005
Ok to logiczne czyli podpinamy je jak by był przełącznikiem pomiedzy. Rozumiem. Że wczesniej nalezy zastosowac patent z podaniem zasilania na szyby pomimo wyl stacyjki? Gdzie szykac centralki od szyb. Aby wpisac sie w kable bo chyba nie ciagnoles instalacji do kazdych drzwi. Jakie kolory kabli wypiac z centralki szyb i co ze sterowaniem modolem aby widzial zamkniety zamek otwarty?
Nie podpisany dodatkowego zasilania, przynajmniej tak było u mnie mój moduł juz miał przekaźniki i to on podawał plus na silniki, a centralka od tylnych jest w bagażniku po prawej stronie a od przednich w tulenu między nogami pod radiem, a sterowanie wziąłem z centralki pilota znajdującej się pod 3cim światłem stop, jedyne przewody jakie ciaglem to 4szt od przedniej centralki bo moduł mam w bagażniku po prawej stronie tam gdzie centralka tylnych okien i 1 przewód do sterowania.
Tapnięte z SM-N9005