Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Temat: Jak uruchomić domykanie szyb?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Ok czas na podsumowanie. Wielie dzieki za dotychczasową pomoc. Przepraszam za zamieszanie w poprzednich postach ale pisałem je na gorąco

Więc tak. Modul doszedl troszke inny ale schemat praktycznie to samo więc nie bylo problemu. Sterowanie znalazłem tak jak radziliście mirnikiem. Tylnie szyby się zamykają choć dziwnie bo najpierw idą troszke do góry a potem za ok 15sek idą po kolei do końca co mi się nie podoba bo zamknięcie szyb w całym aucie będzie trwalo wieki, no ale nic trudno. Kolejny minus to to, że jak zamkne zamki przyciskiem na konsoli to tez szyby się zamykają ale może jak podłącze plus po stacyjce to to ustąpi. No i teraz moja dzisiejsza tragedia: Z przodu jak pisałem nie ma takiej samej centralki jak w bagażniku jest duża niebieska centralka z dwoma złączami po ok 20 pin każde. Za nic w świecie nie moge znaleść tam sterowania do przednich szyb. Jak odłączam tą centralkę to przód nie chodzi a tył tak więc to raczej ta. Ale przez nią tez chyba pośrednio ida tylne szyby bo jak zamykam je z panelu kierowcy to przekaźnik słychac i w tylnej centralce i przedniej tej dużej. Wielka prośba może mi ktoś rozkminić np w elernie, które kable w tej dużej centralce odpowiadają za przednie szyby albo może ktoś ma inny pomysł jak te przednie podłączyć będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo chciałbym to zakończyć.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Jak koledzy ktoś pomoże?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Nie wiem jak jest u Ciebie ale ja mam oba moduły do szyb z tyłu w bagażniku po prawej stronie pod bezpiecznikami. Jeden obok drugiego. Jedyne dwa to nie wiem dlaczego nie potrafisz go znaleźć chyba że w 2002 roku było inaczej. W co wątpię.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

To nie wiem, daj foto tej skrzyneczki, jak dasz plus po stacyjce, to moduł będzie odłączony do puki stacyjka będzie włączona. Nie mam teraz możliwości sprawdzenia w elearnie może Marek znajdzie chwilę ale swoją drogą gdybyś w poniedziałek ściągnął elearna(elearn alfa 166-> google) to już byś pewnie sam do wszystkiego doszedł a już na pewno do kolorów kabli które są Ci potrzebne

Tapnięte z SM-N9005

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Właśnie nie mam dostępu do eLearna.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Nie mam jak ściągnąc elearna bo mi limit wyszedł z necika. Może jakiś kolega się znajdzie pomoże z tymi kolorami. b-ski ma jeden z tyłu drugi z przodu u mnie tez jest jeden z tyłu a sprzodu jest taki wielki z dwoma kostkami po 20 pin, ale to raczej od szyb bo jak odpinam te wtyczki to przód nie działa, tylko dziwne bo tył cyka i z tyłu i w tym module jakby on spinał całość ale bez niego tył działa już głupieje. Wpiąłbym sie w drzwi ale nie mam pomysłu jak wciągnąć ten kable w drzwi, bo tam jest złącze ten przelot łączący dzwi z budą. Poniżej link do strony z modułem jaki odkryłem tylko mój jest niebieski. No chyba, że to nie ten. b-ski gdzie ten twój jest przykręcony? Ten co znalazłem jest pod radiem poziomo przykręcony

http://allegro.pl/alfa-romeo-166-mod...099840524.html

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Ja jak robiłem automatycznie składane lusterka to przepuściłem kabel przez to złącze bez łączenia. Prawdopodobieństwo że będę kiedyś zdejmował drzwi jest bliskie zeru nie mogłem dostać pinów do tego złącza.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Na foto jest sterownik...Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1398403619275.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	34.5 KB
ID:	129315

Tapnięte z SM-N9005

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

No to u mnie w tym miejscu jest ta duża centralka ona wisi poziomo pod radiem z tyłu. marek ale to co w tej złączce rozwierciłeś dzirke na kable czy jak. Idzie to zrobic bez rozpinania drzwi? Może ktoś dojdzie do koloru tych kabli i co to jest za centralka u mnie.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał zadra66 Zobacz post
    Nie mam jak ściągnąc elearna bo mi limit wyszedł z necika. Może jakiś kolega się znajdzie pomoże z tymi kolorami. b-ski ma jeden z tyłu drugi z przodu u mnie tez jest jeden z tyłu a sprzodu jest taki wielki z dwoma kostkami po 20 pin, ale to raczej od szyb bo jak odpinam te wtyczki to przód nie działa, tylko dziwne bo tył cyka i z tyłu i w tym module jakby on spinał całość ale bez niego tył działa już głupieje. Wpiąłbym sie w drzwi ale nie mam pomysłu jak wciągnąć ten kable w drzwi, bo tam jest złącze ten przelot łączący dzwi z budą. Poniżej link do strony z modułem jaki odkryłem tylko mój jest niebieski. No chyba, że to nie ten. b-ski gdzie ten twój jest przykręcony? Ten co znalazłem jest pod radiem poziomo przykręcony

http://allegro.pl/alfa-romeo-166-mod...099840524.html
    Tak, od 02/2002 tak wygląda moduł sterowania szybami przód M40 (ma jeszcze zintegrowany centralny zamek). Kolego silniki podnosników szyb są: lewy pin 8,9 przewody szaro/czarny, szaro/czerwony - prawy pin 1,3 przewody błękitno/czarny, błękitno/biały na tej samej wtyczce A. Bez schematów to "błądzenie we mgle".
    przeszukać net napewno są dostępne eLern lub DTE. Pozdrawiam