Nie ma kontrolki wypalania DPFu.U mnie wypalanie srednio raz na bak.
Nie ma kontrolki wypalania DPFu.U mnie wypalanie srednio raz na bak.
To i tak dobrze bo ja przy moich przebiegach wymieniam max. co 2 mscAle widzę i słyszę że silnik mi się za to odwdzięcza a lekko u mnie nie ma
A co do DPFa to odkąd zacząłem stosować produkty Amsoil tj. Olej, dodatki do paliwa to odstępy między wypaleniami wzrosły do 1363km(tyle przy ostatniej kontroli w FES), gdzie wcześniej było 1100-1150.
Podczas wypalania nie zapala sie zadna kontrolka![]()
u mnie ostatnio wypalił się po 860 km..uważam ze niezły wynik biorąc pod uwagę ze jeżdżę głównie w mieście a w trasie bardzo rzadko(co prawda mam jakieś 15 km w jedną stronę do pracy i między czasie kilka skrzyżowań gdzie jak zwykle są korki) .Spalanie też jakoś nie wzrosło straszenie chwilowo, przy przyśpieszaniu chwilowe około 5-7 litrów więcej niż normalnie + wskazówa opadająca od razu po puszczeniu gazu i podniesiona na biegu jałowym.Żadnego dymienia, kopcenia ani smrodu wewnątrz nie uświadczyłem.Ogólnie czuć ze auto zachowuje się troszkę inaczej przy przyśpieszaniu a na biegu jałowym miałem wrażenie ze obroty są troszkę większe niż normalnie.Wypalił się do 10%. Zostawię dziada, na razie nie sprawia mi problemów![]()
Ostatnio edytowane przez entuzjasta159 ; 26-04-2014 o 19:13
U mnie wypala co 750-800km. W tygodniu po mieście jeździ więc chyba nie jest tak źle. Na razie nie wycinam.
U mnie co 1100-1200... Chociaz ostatnio sie zdziwilem jak po prawie 500 mi zaczal wypalac, no ale to urok wlasnie jazdy po miescie glownie przez ostatni okres
Send by Tapatalk 4 S4
coś mi sie uroiło wiec, a myslalem ze w tych "ostatnich" 159 byla kontrolka DPF, chyba nawet w instrukcji o niej czytalem ;/
Jest tylko przy całkowitym zapchaniu
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014