W 166 skóra była tylko na fotelach/kanapie.
Żadne boczki, podłokietniki ani tunel nie były nigdy ze skóry. Tak więc był tam zawsze skay w kolorze foteli.
W 166 skóra była tylko na fotelach/kanapie.
Żadne boczki, podłokietniki ani tunel nie były nigdy ze skóry. Tak więc był tam zawsze skay w kolorze foteli.
Skaja ąz śmierdziŁadnie by to wyglądało obszyte skóra z jakims ładnym szwem
![]()
Z fabryki moja wyjechała z szarym welurem.
Ciekawie jak by to obszyc skóra. Też chyba jakiś kawałek skóry kupię i to zastapie. Ten skaj to parodia. Taki wielki podlokietnik a go obszyli jakimś gownem.
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 29-04-2014 o 12:21
[C
To byś musiał resztę tak zrobić. Odpicowany sam dekiel od podłokietnika to od razu będzie widać że nie pasuje. A to już taczka kasy żeby zrobić collezione
Boczki, podłokietniki, tunel miały ekoskórę w kolorze foteli. Nie ma znaczenia czy welur czy skóra. Jak miałeś środek popielaty to skay był popielaty, jak kremowy to kremowy itd.
Marek wuj z boczkami. Ten podlokietnik jakby skóra pokryć. Kolor by dobrali idealny
![]()
[C
No ze względów praktycznych powinien być ze skóry. W końcu szurasz o niego ciągle. Dlatego po latach tak wygląda. Zawsze możesz sobie na alegroszu znaleźć "kawałek fotela" (np tył) albo kanapy i zrobić w identycznym kolorze.
Podłokietnik to tam kij. Co ci włosi wymyślili z klapką schowka na podszybiu. U mnie to jakieś klejące G!!! Ani tego umyć ani nic.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Wszystkie plastiki gonzo masz takie. A kleją się te które były często macane a nie myte. Najszybciej to dotyka klamki podłokietnika, pokrętła świateł i rączek w drzwiach po FL.
Klapka w półce u mnie była z popielatego plastiku. Śmiesznie bo popielaty plastik pomalowano na czarnoa potem powlekli tą gumą. Przez przypadek to odkryłem i rozcieńczalnikiem pozbyłem się tego dziadostwa. Z pokrętłem też tak dawno zrobiłem. Jak są fest zaniedbane to takie problemy pojawiają się też w dolnej części kokpitu (tego w kolorze bo górę mamy ciemną przed FL).
O ile się nie mylę, to przy czerwonej i niebieskiej skórze były boczki i podłokietnik ze skóry.Z instrukcji tak wynika. Sam mam u siebie czerwoną skórę i faktycznie podłokietnik jest chyba ze skóry (nie jest w każdym razie spękany), na pewno obszycie ręcznego jest ze skóry.
Faktycznie można by było tak wnioskować. Jednak prawdziwość tych kart jest wątpliwa po tym jak w tego typu prospektach napisane było że w 166 jest harman cardon
Nie mniej jednak warto by było to zweryfikować. Na pewno na zlocie sprawdzę niebieską bo przyjedzie madmax. Nie wiem jak z czerwoną.
Sam fakt nie pękania o niczym nie świadczy bo w obecnej mam podłokietnik w eleganckim stanie i też wygląda jak skóra. Ale zweryfikować to można albo znajdując jakieś nacięcie (końcówkę) albo trzeba być niezłym fachowcem od skór.