Witam. Padło mi turbo i w związku z tym chce wyjąć intercooler żeby go wyczyścić może posiada ktoś jakiś opis jak go zdemontować bo nie moge znaleźć nic w tym temacie.
Witam. Padło mi turbo i w związku z tym chce wyjąć intercooler żeby go wyczyścić może posiada ktoś jakiś opis jak go zdemontować bo nie moge znaleźć nic w tym temacie.
Do wyjęcia ic nie potrzebujesz instrukcji wystarczy dwa węże odłączyć i pociagnąć do góry
No nie za bardzo... Intercooler przykręcony jest do pasa przedniego bodajże na jedną śrubę, wyciągałem go jakiś czas temu i z tego co pamiętam, to chyba rozkręcałem całe scudeko. Wyciągałem przedni górny pas przykręcony jest na cztery śruby ( po dwie z obu stron, ujrzysz je po demontowaniu plastików. Aha nie pamiętam na procent ale trzeba też zdemontować mechanizm otwierania maski. Ogólnie robota mało skomplikowana, pisałem z pamięci więc mogłem coś pominąć.
Wow to u mnie wystarczyło odkręcić węże i jedną śrubę mocującą IC do górnego pasa, a potem wyjazd do góry.
Oczywiście nie wspominam o demontażu plastików, bo to oczywiste.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Już zdemontowane wszystko pozostało tylko poczyścić i złożyć wszystko spowrotem. Także dziękuje wam za pomoc a temat można zamknąć. Pozdrawiam.
Ja u siebie płukałem benzyną. Z tym że czynność powtórzyłem pare razy żeby dokładnie umyć.
Też u siebie myłem benzyną, a potem przedmuchiwałem kompresorem żeby usunąć resztki brudu i benzyny ze środka. Po tym odstawiłem go na 15 minut na odparowanie resztek benzyny i z powrotem do auta.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77