Temat: Zakup Alfy 166

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR166 3.0V6 automat

Domyślnie

Hehehe , spokojnie aż takim sadystą nie jestem żeby męczyć pół osiedla P

Nie wiem dlaczego ale najbardziej to mnie martwi perspektywa wydmuchanej uszczelki W Mondeo przeżyłem to dwa razy i nie chciałbym żeby się to powtórzyło kolejny raz , bo nie jest to miłe hehehe.

Co rusz to widzę ogłoszenia AR z wydmuchaną uszczelką , to samo jest w Mondeach , może te uszczelki jakieś newralgiczne ? W Audi przez 5 lat nic się działo , a nie oszczędzałem jej i nie spotkałem nikogo z wydmuchaną uszczelką.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał Mad_MAX Zobacz post
    Nie wiem dlaczego ale najbardziej to mnie martwi perspektywa wydmuchanej uszczelki W Mondeo przeżyłem to dwa razy i nie chciałbym żeby się to powtórzyło kolejny raz , bo nie jest to miłe hehehe.
    V6 busso to chyba nie dotyczy. Szczerze nawet nie mogę sobie przypomnieć żadnego przypadku. Jedynie panewki. Ale przy V6 wolnossącym to i tak jest niezwykle mało prawdopodobne. To co widziałeś to pewnie TS. A to niestety zły przykład. Gdyby nie TS to alfa nie uchodziłaby za tak awaryjną. Chociaż w rankingu najbardziej awaryjnych jednostek i tak grupa vag jest w czołówce

Cytat Napisał Mad_MAX Zobacz post
    W Audi przez 5 lat nic się działo
    Wiesz.... ja znam takich że daleko od warsztatu nie odjeżdżają i to nie specjalnie ma znaczenie rocznik

Jeżeli wybierzesz 2,5 albo 3,0V6 to nic się nie będzie działo (chyba że masz szczęście do totolotka).

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR166 3.0V6 automat

Domyślnie

No to dlaczego ktoś daje taką ŚMIESZNĄ cenę za takie auto ?? Nie mogę tego zrozumieć , przecież jak by nie patrzeć to limuzyna i to całkiem dobrze wyposażona.

Jedyna jakiej szukam i jaką chcę kupić to 3,0 w automacie , wszystkie inne opcje odpadają Żonę już uświadomiłem hehehe Bo ona to najchętniej 0,8 , żeby mało paliło
    Ostatnio edytowane przez Mad_MAX ; 01-05-2014 o 17:56

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    było: opel omega 3.2 jest alfa romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

[QUOTE=Mad_MAX;1407007]No to dlaczego ktoś daje taką ŚMIESZNĄ cenę za takie auto ?? Nie mogę tego zrozumieć , przecież jak by nie patrzeć to limuzyna i to całkiem dobrze wyposażona.
    [p/QUOTE]

Ponieważ polski rynek nie ma nic wspólnego z rzeczywistą wartością aut.
    Wejdź na autoscout24 lub inne zagraniczne serwisy i zobacz ile dobra alfa 166 kosztuje.

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

Ponieważ polski rynek nie ma nic wspólnego z rzeczywistą wartością aut.
    Wejdź na autoscout24 lub inne zagraniczne serwisy i zobacz ile dobra alfa 166 kosztuje.
    no ta, ale biorac pod uwage to, co juz od paru stron walkujemy, to jednak nie do konca tak jest - ze musi byc dobra. chyba, ze mowimy o egzemplarzu, gdzie wszystko jest powymieniane i to ma rzeczywiscie odzwierdciedlenie w cenie tego konkretnego egzemplarza.
    moje doswiadczenia (oprocz jednej sztuki) niestety nie sa zbyt ciekawe - niska cena to w wiekszosci przypadkow auta, w ktorych na pierwszy rzut oka bylo widac, ze mechanicznie cos sie konczy, a to sprzeglo z dwumasem, a to pompa CR, a to costam a to costam a blacharsko robiona - i to dosc slabo - i z reguly kalkulujac koszty zakupu i naprawy do stanu bdb, wychodzilo w granicach tych drozszych :p

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Alfa zawdzięcza cenę stereotypom. Ja z kolei mogę powiedzieć po co tyle przepłacać za niemiecką padlinę? Przecież jest masa badziewnych aut a większość polaków da się pociąć za bele golfa.....
    Poza tym w Polsce niewielu potafi te auta naprawiać. Przez co są dojechane do końca......

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    KUTNO/ Łódź
    Auto
    166 2,5v6 2002r.

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Poza tym w Polsce niewielu potafi te auta naprawiać. Przez co są dojechane do końca......
    I to są święte słowa. Zobaczcie jak rpężnie rozwija sie to forum. nie dlatego, że komus sie nudzi tylko dlatego, że jak sami sobie nie pomożemy to nam nikt nie pomoże. Jak wjeżdzasz alfą na warsztat to mechanik się robi zielony bo nie ma pojęcia jak maskę otworzyć. Niestety wiekszość mechaników robi tylko "bezawaryjne" niemieckie auta. Mnie mechanicy nie znosza bo jak wjeżdzam to już od wejscia mu mówie, że ma odkręciś tu nacisnąć tam itp. Niestety nie mam warunków w domu aby robić sobie samemmu auto mechanicznie ale przed jakąs kolwiek naprawą kożystam z Waszej wiedzy i jestem spokojniejszy u mechanika.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR166 3.0V6 automat

Domyślnie

A tak poza tematem , wie ktoś dlaczego mi nie zapisało wyniku w Barca Run ?? Miałem rekord

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Jesteś miesiąc na forum. Przeczytaj wreszcie regulamin za nim ja albo ktoś Cię zaraportuje....

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał zadra66 Zobacz post
    Mnie mechanicy nie znosza bo jak wjeżdzam to już od wejscia mu mówie, że ma odkręciś tu nacisnąć tam itp. Niestety nie mam warunków w domu aby robić sobie samemmu auto mechanicznie ale przed jakąs kolwiek naprawą kożystam z Waszej wiedzy i jestem spokojniejszy u mechanika.
    I to jest często jedna opcja jaka nam zostaje, bo niestety czasy fachowców tudzież profesjonalistów skończyły się chyba gdzieś po dwudziestoleciu międzywojennym... Dzisiaj najczęściej kończę na tym, że robię coś sam, bo jak widzę/słyszę jak to robią "fachowcy" to mnie krew zalewa. Tudzież nadzoruję, tak jak Ty. I nie dotyczy to napraw AR166, ale ogólnie wszystkich dziedzin życia.
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html