Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Temat: Kontrolka wtrysków po przekroczeniu 5000 obr/min V6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

on da radę to auto ogarnąć,jest zawzięty tylko z poważnymi tematami do poważnych speców ,i będzie alfina jeździła i cieszyła oko ,bo ładna jest,zresztą ile można w kółko to samo pisać.....i wiercić temat Tytus szable w dłoń...

,,GANDALFIE SZARY'' to ty go też pocieszasz i piszesz,, puk, puk panewka''? weż bo chłop w psychiatryku wyląduje..
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 02-05-2014 o 12:18

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

ja myślę, żo on jeszcze nie wie co to panewka w busso
    Na podstawie tego co napisał ja go tylko ostrzegam, bez wdawania się w polemikę bo informacje są tak lakoniczne, że to może być równie dobrze niedokręcona jakaś nakrętka...
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

trochę chyba nabrał już pokory do tego auta ,ale to dobrze....te auta to zabawki dla niegrzecznych chłopców ,ale i myślących i wiedzących z czym się obchodzą... to prawie jak z kobietami,nie będę tu Clarksona cytował.... bo teraz by wypadało.....

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Wszystko da sie ogarnac. Kwestia czasu i kasy. Cierpliwosci a z miesiaca na miesiac auto bedzie lepsze. Nie ma co teraz katowac auta bez podstawowej i doglebnej diagnostyki. Ja mimo to ze mam w miare ogarniete auto to czesto z dusza na ramieniu wchodze na czerwone pole w koncu nasze auta to juz najmlodsze nie sa.

Tytus jak potrzebujesz pomocy z ogarnieciem tematu daj znac. Co dwie glowy to nie jedna. Mozemy podjechac do ktoregos serwisu ktory znam i polecam.

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Dziękuję Wam, Panowie za wsparcie mentalne w tych ciężkich dla mnie chwilach ;)

Nie mam internetu w domu więc trochę mnie nie ma, ale oto co ustaliłem: terkotanie powodował pasek rozrządu. Zatrzymała się jedna z rolek napinających, prawdopodobnie dla tego, że auto bardzo długo stało, zanim je kupiłem. Pasek wytrzymał miesiąc przycierania (ponad 1500km). Zbawienna okazała się inwestycja w osłonę rozrządu- frędzle paska tłukły się o osłonę alarmując mnie, że pasek ma dość. Od tej pory jestem fanem mojej osłony rozrządu, zrobiłem sobie jej plakat i modlę się do niej co rano.

A zatem wymiana rozrządu. I tu zaczyna się problem bo rozstrzał finansowy ofert wymiany rozrządu jest kosmiczny. Najtaniej, jak mi się udało znaleźć- 1900zł. Oczywiście po taniości nie zamierzam nic robić, ale np. 2500zł brzmi już kusząco. Dowiedziałem się po rozmowach, że za te 2500zł będę miał wymieniony pasek, pompę wody i wszystkie rolki. Z kolei Tomek Twardowski liczy sobie za taki zabieg 3500-4000, ale tak jak z nim rozmawiałem on do wymiany rozrządu rozbiera silnik i ustawia wszystko obserwując wał. Nie znam się na tym, ale Tomek zaproponował, że przy okazji wymieni mi świece, a mechanik, którego uważam za solidnego, i który chce ode mnie 2500zł, kiedy zapytałem go ile chciałby za wymianę razem ze świecami powiedział, że oni do świec się nawet nie zbliżają i to byłaby osobna robota po czym wnioskuję, że nie rozbierają silnika... U kogo Wy wymieniacie rozrząd? Czy da się to zrobić nie rozbierając silnika i nie kontrolując wału? Doradźcie. Nie chcę zrobić głupoty, prawdopodobnie i tak będę musiał chycić jakiś skromny kredyt więc chcę zabrać się do tego porządnie, solidnie, zamknąć temat i już do niego nie wracać, ale jak każdy nie chcę przepłacić.
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 08-05-2014 o 11:09 Powód: Lifting treści

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

mieć oryginalne blokady
    użyć czujnika
    luzować koła wałków

tyle

to nie jest rozbieranie silnika tylko demontaż kolektora ssącego, pokryw zaworów i świecy 1. cylindra i 4. mostków
    jak dla mnie to te ceny są przesadzone

wg mnie to nawet ta tańsza propozycja jest przesadzona...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Tytus skontaktuj sie z Darkiem (Ghostrider z forum) mi robil rozrzad i jest ok

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

w 2000 zł powinno to się zamknąć ,nie daj się naciągnąć Tytus....kwestia tylko żeby to kosztowało 2tysi i było fachowo zrobione,tu ci nie pomogę jak byś chciał w Poznaniu zrobić to tak... ale średnio by ci się to opłacało....

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

bdobre części z pompą da się wyrwać za 1000, myślę że robocizna maks 700...

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

o widzisz i już masz 1700zł .... jak będziesz tak szastał gotówką Tytus to provident ci nie wystarczy...