Strona 149 z 182 PierwszyPierwszy ... 4999139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,481 do 1,490 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    ta firma potrafi zagospodarowywać rynki wschodzące, kiedy nie ma alternatywy. Pamiętacie ich sprzedaż w Polsce po 1989 roku? Teraz całość ciągnie za uszy Brazylia i Chiny, ale w Brazylii pewnie niedługo tupnie VW, w Chinach Kia z Hyundaiem i firma będzie się musiała zwijać...
    I to jest bardzo trafne spostrzeżenie.

Sergio to taka głosno mucząca krowa: po muczy po muczy ,a mleka da pelinke, a i to drugiej klasy.

Taka to bedzie ta świetlana przyszłosć alfy drodzy panowie.

Smutne ,że nawet nie ma na co zerknąć z włoszczyzny.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Moim zdaniem oferta Fiata (nawet nie porównując do VAG) przy PSA czy Renault wygląda dramatycznie. Jesteś Włochem i chcesz sobie kupić kombi. Kupujesz co? No właśnie...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Jesteś Włochem i chcesz sobie kupić kombi. Kupujesz?
    .... Freemonta... auto do wszystkiego i do niczego

a przepraszam,to przecież dodge...
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 09-05-2014 o 10:05

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Jesteś Włochem i chcesz sobie kupić kombi. Kupujesz co? No właśnie...
    Z obserwacji między Mediolanem a Turynem - w takim przypadku Włoch kupuje BMW.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Jak zawsze na forum multum expertów od sprzedaży Fiata i Alfy! Weźcie swoje CV zgłoście do FCA, może zastąpicie Serigio z taką wizją, skoro wiecie jak produkować auta RWD z Vką i opcją 10 silników do wyboru, aspirujące do premium za 80k pln!

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Jak nie ma wirusa alfy w sob8e to bedzie jezdzil i nową skodą czy passatem. Auta moze i wygodne i super hiper luksusowe. I bedzie zadowolony. A jezeli uwielbia AR to bardzo szybko wroci do alfy. Ja tam n8e widze siebie w innym aucie. Po prostu alfa forever.
    Pytanie jest czemu akurat w tym roku musisz zmienic 159? Tak ci sie sypie? Ja na codzien jezdze 156 z 98r i jest super. Nic sie nie dzieje. Czy po prostu chcesz nowsze auto...
    Ja nawet gdybym musial kupic nowsze auto to majac 159 sprzedalbym i ku0ilbym julke i przeczekalbym do tego 2018 roku ale ja to ja

Jak nie ma wirusa alfy w sob8e to bedzie jezdzil i nową skodą czy passatem. Auta moze i wygodne i super hiper luksusowe. I bedzie zadowolony. A jezeli uwielbia AR to bardzo szybko wroci do alfy. Ja tam n8e widze siebie w innym aucie. Po prostu alfa forever.
    Pytanie jest czemu akurat w tym roku musisz zmienic 159? Tak ci sie sypie? Ja na codzien jezdze 156 z 98r i jest super. Nic sie nie dzieje. Czy po prostu chcesz nowsze auto...
    Ja nawet gdybym musial kupic nowsze auto to majac 159 sprzedalbym i ku0ilbym julke i przeczekalbym do tego 2018 roku ale ja to ja
    Z powodów finansowych ... auta używam w celach zawodowych i bardzo dużo podróżuję.
    Myślałem o Julli ale to auto jest za małe dla mnie.
    Trudno mnie posądzić o brak "alfa forever" - mam już od dłuższego czasu dwie 159 a to można by uznać już za poważną chorobę.

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Mnie np. kończy się leasing pod koniec roku dlatego będę zmieniał. Szczerze to liczyłem, że wstrzymam się kilka miesięcy i wezmę nową Alfę jak tylko wyjdzie, ale jak widać trzeba poczekać minimum rok. Zatem akurat kolejny leasing na 2-3 lata i wtedy będzie można przebierać wśród nowych modeli Alfy
    Julka niestety odpada jeśli ktoś potrzebuje auto rodzinne.
    W tej chwili (właściwie od kilku lat) nie ma innej opcji jak iść do konkurencji i przeczekać (przy okazji potestować inne modele) ten okres.
    Bardzo podobna logika do mojej.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Czy to taki duży sukces? Na pewno tego sporo mniej niż Passatów. I nawet, gdyby kosztowała 70 tys., byłoby dokładnie tak samo.
    Jak wyszła nowa 6, to Polska zrobiła drugi rynek zaraz po Niemcach.

jersey
    Gość

Domyślnie

Mi się za 3 lata skończy kredyt mieszkaniowy i będę mógł pomyśleć o jakimś nowym-nowym aucie. Pytanie tylko czy mnie na AR będzie stać. Raczej nie. A ponieważ FIAT to będzie 500 i coś na bazie Punto(?), Lancii nie będzie, a reszta włoskich samochodów poza zasięgiem portfela to... będzie trzeba popatrzeć na konkurencję.

Generalnie życzę AR sukcesu, szkoda że przy takim kliencie docelowym jakiego sobie ustawili raczej nie będę mógł się do tego sukcesu przyczynić. Zarobi "masowa" konkurencja w rodzaju Hondy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Mi się za 3 lata skończy kredyt mieszkaniowy
    Zazdraszczam . BARDZO nawet .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar Łukash
    Mieszka w
    Milówka
    Auto
    Alfa GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    A wierzysz ,że będzie najlepsza w swojej klasie ? Że da bogatą paletę silników turbo benzynowych o róznych przedziałach mocy i pojemnościach ? Że da dużego diesla ? Dobry napęd 4x4 lub RWD? Że będzie opływała w nowinki technologiczne typu aktywny tempomat i inne takie jako bogatą listę opcjonalną ( której zreszta nigdy nie miała ) ? Wierzysz ,że jej wykonanie w środku materiałami i spasowaniem dorówna tudzież przebije audi czy bmw ?
    Tbi spokojnie można zastosować w dwóch wariantach mocy, a V6 benzyna+diesel w grupie Fiata również są obecne i to nie byle jakie. RWD to już raczej pewnik, a 4x4 dostępne jest w Ferrari, którego inżynierowie są obecni przy powstawaniu nowych modeli Alfy, jest dostępne w Maserati, a nawet w Chryslerze 200, który to nota bene ma również chyba wszystkie topowe technologiczne pierdoły, na których Ci tak bardzo zależy (może nadać mu trochę agresywnej stylistyki, zmienić znaczki i sprzedawać jako Alfa - na pewno byłoby tanio...).

Co do kondycji koncernu FCA... W USA FCA po raz 49 z rzędu zaliczyło wzrost sprzedaży, w kwietniu było to 15% dla całego koncernu, a dla marki Jeep był to najlepszy miesiąc w całej historii +52%, marka Fiat + 10%, Maserati + 373% (prawie tysiąc sprzedanych samochodów). Fiat Indie + 117%. Fiat UK + 8%, Jeep +44%, Maserati +665%. Italia - Fiat +4%, Jeep + 58%, Maserati + 404%. To tylko wyniki z kilku najważniejszych rynków, za miesiąc Kwiecień ( w poprzednich było podobnie). Brakuje jeszcze wyników z Niemiec, Francji, Hiszpani czy oczywiście Chin, ale tak jak w poprzednich miesiącach zapewne będzie spory wzorst.
    Straszne te rządy Sergio Marchionne dla Fiata...
    Edit. Marzec był najlepszym miesiącem dla Fiata 500 pod względem sprzedaży od momentu debiutu w 2007, a Fiat 500 L jest zdecydowanie najlepiej sprzedającym się samochodem segmentu B-MPV w Europie.
    Ostatnio edytowane przez Łukash ; 09-05-2014 o 16:11