Moim zdaniem oferta Fiata (nawet nie porównując do VAG) przy PSA czy Renault wygląda dramatycznie. Jesteś Włochem i chcesz sobie kupić kombi. Kupujesz co? No właśnie...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Jak zawsze na forum multum expertów od sprzedaży Fiata i Alfy! Weźcie swoje CV zgłoście do FCA, może zastąpicie Serigio z taką wizją, skoro wiecie jak produkować auta RWD z Vką i opcją 10 silników do wyboru, aspirujące do premium za 80k pln!![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Z powodów finansowych ... auta używam w celach zawodowych i bardzo dużo podróżuję.
Myślałem o Julli ale to auto jest za małe dla mnie.
Trudno mnie posądzić o brak "alfa forever" - mam już od dłuższego czasu dwie 159 a to można by uznać już za poważną chorobę.
Bardzo podobna logika do mojej.
Mi się za 3 lata skończy kredyt mieszkaniowy i będę mógł pomyśleć o jakimś nowym-nowym aucie. Pytanie tylko czy mnie na AR będzie stać. Raczej nie. A ponieważ FIAT to będzie 500 i coś na bazie Punto(?), Lancii nie będzie, a reszta włoskich samochodów poza zasięgiem portfela to... będzie trzeba popatrzeć na konkurencję.
Generalnie życzę AR sukcesu, szkoda że przy takim kliencie docelowym jakiego sobie ustawili raczej nie będę mógł się do tego sukcesu przyczynić. Zarobi "masowa" konkurencja w rodzaju Hondy![]()
Tbi spokojnie można zastosować w dwóch wariantach mocy, a V6 benzyna+diesel w grupie Fiata również są obecne i to nie byle jakie. RWD to już raczej pewnik, a 4x4 dostępne jest w Ferrari, którego inżynierowie są obecni przy powstawaniu nowych modeli Alfy, jest dostępne w Maserati, a nawet w Chryslerze 200, który to nota bene ma również chyba wszystkie topowe technologiczne pierdoły, na których Ci tak bardzo zależy (może nadać mu trochę agresywnej stylistyki, zmienić znaczki i sprzedawać jako Alfa - na pewno byłoby tanio...).
Co do kondycji koncernu FCA... W USA FCA po raz 49 z rzędu zaliczyło wzrost sprzedaży, w kwietniu było to 15% dla całego koncernu, a dla marki Jeep był to najlepszy miesiąc w całej historii +52%, marka Fiat + 10%, Maserati + 373% (prawie tysiąc sprzedanych samochodów). Fiat Indie + 117%. Fiat UK + 8%, Jeep +44%, Maserati +665%. Italia - Fiat +4%, Jeep + 58%, Maserati + 404%. To tylko wyniki z kilku najważniejszych rynków, za miesiąc Kwiecień ( w poprzednich było podobnie). Brakuje jeszcze wyników z Niemiec, Francji, Hiszpani czy oczywiście Chin, ale tak jak w poprzednich miesiącach zapewne będzie spory wzorst.
Straszne te rządy Sergio Marchionne dla Fiata...
Edit. Marzec był najlepszym miesiącem dla Fiata 500 pod względem sprzedaży od momentu debiutu w 2007, a Fiat 500 L jest zdecydowanie najlepiej sprzedającym się samochodem segmentu B-MPV w Europie.
Ostatnio edytowane przez Łukash ; 09-05-2014 o 16:11