Jest jedno małe ale.... w aucie z tego rocznika po takim przebiegu zbicie kółek ze stożków na wałkach wcale nie musi być takie proste i oczywiste.
Jest jedno małe ale.... w aucie z tego rocznika po takim przebiegu zbicie kółek ze stożków na wałkach wcale nie musi być takie proste i oczywiste.
nawet uniwersalnym ściągaczem można je zdjąć...
Chyba jak masz silnik poza autem... ;-)
Panie Tytusienie daj się wpędzić w kozi róg, w którym niestety nie raz ja wylądowałem.
Pewne tematy trzeba odcinać u podstawy, szkoda czasu na nic nie wnoszące analizy.
Przetransportuj swoje cudo do Tarczyna, Mińska lub na bogato do T&T, zróbcie listę wszystkich usterek, starguj rabacik za całą robotę hurtem, a potem ciesz się jazdą i miej stałego opiekuna Alfy, któremu przy byle pierdole nie trzeba wszystkiego tłumaczyć od nowa.
Nie można być dobrym we wszystkim - zarabiaj i daj zarobić innym![]()
Spoko, żeby jeszcze mnie tak chętnie dawali zarobić ;P Robię rozrząd, następnie jadę do Tomka na diagnozę, a potem się zobaczy. Jak będę miał auto na chodzie mam świetnego mechanika, który zaczynał w ASO Fiata w Płocku a teraz ma własny warsztat, zobaczę jak mi się będzie współpracowało z Darkiem, u którego prawdopodobnie wymienię rozrząd... Będzie dobrze. Dzięki wam wszystkim za porady! ;)
Wybaczcie, że tak post pod postem, ale jest postęp w sprawie i chciałem to zaznaczyć. Ponadto mam pytanie zasadniczo do wszystkich Alfistów, ale przede wszystkim posiadaczy silnika V6.
Rozmawiałem z Darkiem, zgodnie z Waszymi podpowiedziami, zgodnie z tym do czego mocno zachęcał mnie Grzdylu. Dogadałem się z nim bez problemu, wytłumaczył mi wszystko, umówiliśmy się na przyszły tydzień. Kwota na jaką się umówiliśmy to 2300zł (mówił, że być może jeszcze trochę zmniejszy mi wymiar kary ;) za kompletny rozrząd (z nową pompą wody, wszystkimi rolkami itd), a także wymianę świec. Zaproponował, że złoży mój rozrząd na częściach marki "Gates". Z jednej strony ufam, że chłopak przez Was polecany zna się na rzeczy, ale z drugiej strony nigdy nie słyszałem o tej firmie...
I tu pojawia się wspominane pytanie: Co Wy wiecie na temat tej marki, i co Wy wkładacie do swoich silników?
Z góry dzięki za konstruktywne i pomocne wypowiedzi ;)