Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Zbyt płytkie gniazdo zapalniczki

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

U mnie wypadała nie taka znowu niemarkowa hama, więc została wymieniona na ładowarkę Nokii - taką z bardzo małą, płaską obudową. Teraz do gniazda mam podłączony trójnik ze sprytnym patentem dociskającym wtyczkę i blokującym ją w gnieździe (żeby było śmieszniej, to też hama).

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Pietia Zobacz post
    Spoko ja w 147 też mam problem z ładowarkami, które nie trzymają się tak jak powinny.
    To chyba taki standard, że ładowarki się nie trzymają w gnieździe. Tania, czy droga, firmowa, czy nie to i tak nie zawsze siedzi prawidłowo i czasem zdarza się jej wysunąć się na tyle, że przestaje ładować.

Użytkownik Świeżak Avatar sztandar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

U mnie wypadała nie taka znowu niemarkowa hama, więc została wymieniona na ładowarkę Nokii - taką z bardzo małą, płaską obudową. Teraz do gniazda mam podłączony trójnik ze sprytnym patentem dociskającym wtyczkę i blokującym ją w gnieździe (żeby było śmieszniej, to też hama).
    A mógłbyś podrzucić jakiś link z tym trójnikiem bo czasem przydałoby się i CB i ładowarkę wcisnąć nie mówiąc już o tym żeby co jakiś czas nie zerkać czy czasem nie przestało ładować bo wypadło z wtyczki na jakiejś dziurze albo przy zmianie biegów, albo przynajmniej jakiś kod produktu czy modelu tego bo nie chce znowu kupic czegos co będzie cały czas wypadać z gniazda.
    Ostatnio edytowane przez sztandar ; 14-05-2014 o 15:47

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

https://www.hama.com/00086041/hama-3...ket-12v-8a-led
    Nie jest idealnie, ale dużo lepiej niż sama "goła" ładowarka.

Użytkownik Świeżak Avatar sztandar
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

Dzięki widze, że za 60 zł można to kupić zobaczymy jak sięsprawdzi.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Mam nadzieję, że się sprawdzi, u mnie przestało rozłączać. Oczywiście jak zacznę kręcić wtyczką, to się też potrafi obluzować, ale przynajmniej nie rozłącza się samoczynnie na wertepach...

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

problem wypadania to bardziej problem po stronie ładowarki/wtyczki niż samego gniazda. Niestety mało która ładowarka ma minusowe blaszki dostatecznie mocne aby nie wypadały. Generalnie najlepiej jesli mają one w pewnym miejscu uskok aby blokował sie w gniazdku w ktorym są wycięcia. Mało ktora wtyczka ma taki zaczep a jesli ma to nie w tym miejscu co powinna wiec suma sumarum rzadko sie zdarza aby było to dobrze dopasowane . Drugim problemem może być rownież za mocna spreżyna od plusa, czesto ona wyciska ładowarke do gory. Problem wypadania udało mi się juz kilka razy rozwiązać po przez wymiane spreżyny na mniej twardą -ale zbyt miekka też nie może być bo bedzie problem z dobrym kontaktem na plusie i zacznie iskrzyć-trzeba to dobrać tak optymalnie dopasowując do siły blaszek minusowych , ale nie zawsze się da bo coraz częściej ładowarki nie mają luzem spężyny i bezpiecznika tylko spreżyna jest lutowana bezposrednio w płytke. Można też wymienić gniazdko na takie od zapalniczki, wtedy ma ono na dnie gniazdka (na plusie) spreżynujacą blaszkę (po nagrzaniu grzałki do czerwoności to ona własnie "puszcza" zapalniczke do góry), jesli ładowarka ma na czubku plastikowy kołnierz to problem wypadania mamy rozwiązany.Kiedyś jeszcze pare lat temu prawie wszystkie miały ten kołnierz- teraz już bardzo rzadko, a nawet jeśli taką mamy a gniazdo w aucie zwykłe (nie do zapalniczki) to i tak nic nam to nie daje, musi byc gniazdo zapalniczki i wtyczka z kołnierzem i dopiero wtedy jest git. Jeśli mamy w aucie gniazdo zapalniczki to przy zakupie ładowarki warto zwrócić na to uwagę i kupić taką która ma ten plastikowy kołnierz i wtedy bedzie git

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Cytat Napisał sztandar Zobacz post
    Możecie podrzucić jakąś ładowarkę do samsunga, która nie wypada bo już miałem podbramkową sytuację, że musiałem trzymać jedną ręką.
    Dokładnie takie cudo mam. Krótki Belkin i działa bez problemu.
    http://www.2it.pl/produkt/337691/Bel...Amp_ChargeSync

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 2012 biała

Domyślnie

Cytat Napisał cysio Zobacz post
    Dokładnie takie cudo mam. Krótki Belkin i działa bez problemu.
    http://www.2it.pl/produkt/337691/Bel...Amp_ChargeSync
    Takie cuda, mam u siebie w pracy - robię w tej firmie, w razie czego mogę podrzucić kilka sztuk...
    Aż sprawdzę, jak się one trzymają w gnieździe...

http://www.jettstudio.pl/index.php?p...mart&Itemid=36

Jeżeli to już "reklama", proszę o usunięcie linku przez moda

Użytkownik Świeżak Avatar Herostrates
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2011 1.4 MA 170KM / Subaru Forester 2004 2.0 XT 265KM/400NM

Domyślnie

Macie jakieś sprawdzone ładowarki na USB w Giulietta m.in. taka u mnie nie działa podczas gdy w Foresterze działa idealnie
    http://idream.pl/akcesoria/ladowarka...lus-biala.html
    Jest mega luźna i nie styka czy ALfy mają jakieś specjalne gniazdo do którego trzeba jakiś innych ładowarek?