Dokładnie tak. I w większości przypadków narzekają na automaty ci którzy słyszeli że się psują, a nie ci którzy użytkują automaty.
Dokładnie tak. I w większości przypadków narzekają na automaty ci którzy słyszeli że się psują, a nie ci którzy użytkują automaty.
mam nadzieje, ze nie do mnie te Wasze wpisy.Ja tylko napisalem mniej wiecej jaki moze byc koszt.Chyba cos Tomek kiedys pisal o tych sterownikach.Ja nie ejstem zwolennikiem automatu ale nie pisze, ze sa bardziej wadliwe bo z tego co widze na forum malo bylo awarii automatu.W sumie to jakos nawet nie pamietam.Moze tam ktos mial jakies problemy ale tak zeby sie posypala calkiem to nie pamietam
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Nie, nie do Ciebie. Każdy lubi co innego. Ale straszenie automatem przez kolegę Ris-a to jak pisałem wcześniej to samo co straszenie Alfą.
Kiedyś nawet Tomek pisał, że jeszcze nie miał ani jednej 159 z poważniejszą awarią automatu.
Kolego ris, nie można wszystkich skrzyń automatycznych wrzucać do 1 worka, bo tak jak i manualne to jedne są bardziej udane a drugie mocno mniej.
Przykładem jest BMW, które w seri 3 E46 (X5 także) ma automat produkcji amerykańskiej i z 3 litrowym dieslem ciężko ma dociągnąć do 150tysi, natomiast w 5 z tych samych roczników jest już niemiecka i nie ma większych problemów.
Te wysokie koszty w automatach, dotyczą głównie skrzyń bardziej zaawansowanych, dwusprzęgłowych np. VW DSG.
Ostatnio edytowane przez tomio ; 15-05-2014 o 22:06 Powód: dodano
Panowie spokojnie, manual manualem - więcej kontroli i niejednokrotnie przyjemności. A jak się zepsuje to i tak trzeba naprawić, czy to automat czy to manual.
Ale kto z nas nie chciałbym pośmigać na dobrej drodze 159 w automacie np. z 2.4 jtdm , 250KM pod maską i np. jeszcze w Q4- ja się piszę od razu hehe
Są takie. Nawet niedawno było ogłoszenie na Allegro. Benzyna 2.2.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10