Strona 38 z 181 PierwszyPierwszy ... 28293031323334353637383940414243444546474888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

Użytkownik Romeo Avatar Arturek
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm , kiedyś była AR 156 2.0TS a jeszcze wcześniej TIPO 2.0ie 16V

Domyślnie

Radio to Peiying 9908. Napis usunięty bo pasuje do Alfy jak świni siodło. A teraz przynajmniej wygląda jak zamontowane fabrycznie. Mam konsolę z tworzywa także zaszpachlowanie dość łatwo poszło. Trochę było zabawy ze spasowaniem bo użyłem dołączonej do radia ramki i po wklejeniu jej dopiero szpachel, szlifowanie i malowanie. Jest niestety jeden mankament takich kombinacji. Radio trzeba wkładać od wewnątrz wypychając do przodu aż zrówna się z płaszczyzną konsoli. Ale efekt jest faktycznie niezły jak zamontowane fabrycznie. Jeżeli chodzi o sterowanie z kierownicy to myślę nad własnym rozwiązaniem nie uśmiecha mi się płacić za adapter trzech stówek gdzie będą działały 2-3 przyciski. Musiałem także przerobić wbudowany w radio mikrofon do rozmów BT. Nic nie można było się dogadać przez ten milimetrowy otworek w radiu. Dlatego wypuściłem na zewnątrz porządny mikrofon na ekranowanym przewodzie i zainstalowałem w tej czarnej gumowej zatyczce w podsufitowej środkowej lampce. Akurat jest skierowany w stronę kierowcy , odległość od ust 20-25 cm także słychać rewelacyjnie bez potrzeby grzebania po kieszeniach podczas jazdy jak ktoś dzwoni. To narazie tyle. Dzięki za słowa uznania. Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    159, 1.9 8v 162 hp

Domyślnie

Wcześniej w tym temacie wspomniano o bezpośrednim połączeniu kabli z kierownicy do radia które ma wbudowany moduł. Były to 3 kable z kierownicy podłączone do key a, key b, oraz key gnd. Kolega wcześniej podłączał kierownice multifunkcyjną w alfie gt i jegp kable ze sterowania były opisane (o ile dobrze pamiętam rc 10 itp. U mnie w 159 nie znalazlem opisow kabli. Czy ktoś może już przerobił ten temat i ogarnął jak w 159 podlączyć niestandardowe radio by wszystkie przyciski działały?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

To byłby niezły przełom. Też mi to spać nie daje

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

To nie będzie niestety działało w 159, dlatego że w GT pewnie sygnał z kierownicy jest wysyłany na zasadzie rezystancji i moduł w radiu jest właśnie do tego sygału przystosowany.
    Niestety w 159 sygnał jest wysyłany z kiery po CANie i dlatego jest potrzebny moduł, który ten sygnał przerabia na rezystencę.

W przyszłym tygodniu będę montował nowy model GMS 6315 w Krakowskim Audio System i właśnie od nich dostałem taką informację.

Użytkownik Embrion
    Auto
    niecekawy

Domyślnie

Do alces1. Nie wiem dlaczego ale nie mogę wysłać wiadomości więc piszę tutaj. Może to komuś też pomoże.

Mam AM 6.12 Europe 1304 - nie jest Też musiałem zmienić ścieżkę na winCe czy jakoś tak (na pewno z małych liter). Tylko pamiętaj, aby dać "zapisz" i jak włączysz AM, to w regulacji głośności dać prawie na maxa (przytrzymać ikonkę głośnika). Przepraszam że tak łopatologicznie ale nie wiem jak Ci bardziej pomóc.
    Pozdrawiam. Grzesiek.
    PS. Mam nadzieję że nie przyjdą Ci trzy wiadomości

Użytkownik Embrion
    Auto
    159 jtdm

Domyślnie

Co do podświetlenia przycisków, to podejrzewam że to wina złego podłączenia. Ile kabelków podpiętych do +?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rob69
    Mieszka w
    kowary-Polska
    Auto
    była alfa romeo 156 2.4 jtd,alfa gt 1.9 jtd jest alfa romeo 159 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał Matju Zobacz post
    Co do podświetlenia przycisków, to podejrzewam że to wina złego podłączenia. Ile kabelków podpiętych do +?
    Niestety to na pewno nie wina podłączenia kabli. Do plusa 2 kabelki, jak podłączysz 3 ze świateł to w momencie włączenia świateł wszystko przechodzi w stan nocnego podświetlenia ekrany(brak wtedy możliwości zmiany tego podświetlenia w menu) co ciekawe podświetlenie klawiszy jest wtedy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Faktycznie, są trzy ścieżki, z czego aktywne dwie. Przy jednej dźwięk jest na max i nie można wejść do menu, a przy drugiej można wejść do menu, ale dźwięków nie ma zupełnie...
    Jakiej wersji Automapy używasz?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Skopiowałem na kartę i w ustawieniach ścieżki w GMS wybrałem ścieżkę, ale jak widać nadal coś jest nie halo, bo albo dźwięk komend jest na max, albo nie ma go wcale...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Do Kol.alces1
    Mam taki sam problem jak ty.Przy podaniu ściezki nr1-brak głosu.Przy podaniu ściezki nr.3 głosu nie da rady ściszyć.
    Radio gms 6301 wersja automapy 6.15.
    Czy rozwiązałeś problem?
    Przy ścieżce nr1/brak głosu/
    głośnośc nawigacji na maxa w ustawieniach też-lipa
    Przy ścieżce nr 3/głos na max/
    regulacja głośności w radiu -brak reskcji poza wyłaczeniem na off
    ściszenie głosu w samej nawi jest reakcja jednak natężenie dżwieku jest nadal wybuchowe.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Cytat Napisał rabit Zobacz post
    Do alces1. Nie wiem dlaczego ale nie mogę wysłać wiadomości więc piszę tutaj. Może to komuś też pomoże.

Mam AM 6.12 Europe 1304 - nie jest Też musiałem zmienić ścieżkę na winCe czy jakoś tak (na pewno z małych liter). Tylko pamiętaj, aby dać "zapisz" i jak włączysz AM, to w regulacji głośności dać prawie na maxa (przytrzymać ikonkę głośnika). Przepraszam że tak łopatologicznie ale nie wiem jak Ci bardziej pomóc.
    Pozdrawiam. Grzesiek.
    PS. Mam nadzieję że nie przyjdą Ci trzy wiadomości

Wielkie dzieki temat rozwiązany

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Zrobiłem dokładnie tak jak kol rabit, który mnie instruował i jest OK, chociaż mam kilka pytań/zastrzeżeń. Kiedy podawane są komendy nawigatora z nawigacji dźwięk radia czy też z płyty nie jest wyciszany. Głosy nakładają się jeden na drugi... Można to jakoś wyregulować?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html