usunięte
Po prostu nie jeździsz jak walec po wszystkim. Mi w poprzedniej ponad 6 dych wytrzymał i to na fastach.......... obecną już tyle nie jeżdżę więc pewnie będzie wieczny. To świadczy tylko o traktowaniu auta bo przecież jeździmy tymi samymi.
W poprzednim aucie też zmagałem się z trzeszczącym zawieszeniem, głównie z drążkiem stabilizatora. Rozebranie i przesmarowanie smarem miedzianym w sprayu definitywnie rozwiązało problem, miałem spokój przez 2 lata aż do sprzedaży. Smar Miedziany jest o tyle dobry, że bardzo dobrze kryje i przylega do smarowanej powierzchni.
Wczoraj było dość ciepło i odezwał się przedni górny lewy wahacz. W weekend spróbuję przesmarować wahacze smarem miedzianym i dam znać czy problem zniknął.
Przy wymianie polecam posmarować pastą miedzianą tulejki wahaczy to będzie cisza przez bardzo długi okres..![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Smar silikonowy też daje radę.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ale tylko przy wymianie, później juz po ptokach. spryskasz dwa tygodnie i od nowa![]()
Smarowałem przy wymianie. Nie żaden spray tylko w tubce. Ciężko to to nawet wycisnąć, jest gęsty i bardzo lepki![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva