kolego jak chcesz mieć lepszy dół to zamiast modzić wywal kata zyskasz ze 2-3km, a jak chcesz więcej to lepiej wymień silnik na 2.4, które bez żadnych modów i tak wciągnie twoje 1.9 bez żadnego bólu![]()
Mody to podstawa , poza tym trzeba się uczyć .
o kacie to ja juz dawno zapomniałem nie ma go , mówię że ten silnik i tak juz wiele modyfikacji przeszedł ,![]()
jeżeli miał bym kupić 2.4 to bym napisał ale pewnie jak bym zmieniał to na GTA albo 2.5v6
lecz diesla łatwiej się modyfikuje . wiem ze łatwiej jest kupić wiekszy silnik i włożyć ale jaka jest z tego frajda zabawa, zabawa zaczyna się wtedy jak zrobisz coś co nie jest realne i będzie działało, poza tym będzie jedyne w swoim rodzaju . dzisiaj mi wynikł większy problem
p.s Panowie nie ma ktoś chłodnicy do 1.9 JTD ? Bo moja dzisiaj eksplodowała kupię od ręki .![]()
więc teoretycznie gdyby się udało jakoś to upchnąć w mojej alfieodpowidnio zamontować , zaprogramować to był by i dobry dół i całkiem całkiem niezły zakres obrotów ? http://allegro.pl/turbosprezarka-lan...265069113.html
z mojego "myślenia" wynika ze mała turbinka odpowiada za dół a duża za górę ?
całkiem Ciekawe rozwiązanie , Ciekawe jak by to działało w Alfie. myślę ze miała by na takim zestawie konkretne odejście ,
teraz by się przydały jakieś wymiary tego czy da się to upchnąć w 156... to jest problem bo miejsca za dużo tam nie ma...
Wejść pewnie by weszło, przecież ta "duża" turbina nie jest wielkości wiadra...
No ale cały kolektor wydechowy i dolot do przeprojektowania.