jeśli alternator ,to wiesz jakie dojście jest do niego i ile z tym roboty...![]()
jeśli alternator ,to wiesz jakie dojście jest do niego i ile z tym roboty...![]()
co kolwiek grzebane pod maską 3,0 to jest łamanie rąk ...zaraz po kupnie usuwaliśmy wyciek z pod podstawy filtra oleju,całe sanki na dole ,przy tej okazji kazałem im dokładnie sprawdzić alternator ,tu już przy każdym grzebaniu trzeba myśleć na przód ,bo to auto dla myślących....
![]()
Fajnie jest pisać o możliwych usterkach na podstawie kilku uwag. Nie wiem czy próbowałeś ale zanim wymienisz klocki jak większość napisała, polecam zdjąć klocki rozkręcić jarzma. Sprawdzić czy tłoczki nie stoją, czy nie są skorodowane, zapieczone. Następnie składając, trzeba dokładnie oczyścić prowadzenie klocka, sprawdzić czy swobodnie się porusza, jak nie to dopasować klocek tak żeby chodził. Dodatkowo klocek i prowadzenie posmarować preparatem miedziowym. Ostatnia czynność jest ważna bo często piszczenie jest wynikiem minimalnego rezonansu w jaki wpada klocek podczas styku z tarczą (dlatego piszczy po lekkim wciśnięciu pedału a mocniej nie).
Co do spalania to musisz po prostu lać więcej paliwa i tyle.
Napisałeś że jak włączasz jakiś odbiornik to czujesz paliwo. Ja bym raczej stawiał że to zapach palonej instalacji a nie paliwo. Sprawdź jak masz podłączone klemy i czy nie topi się izolacja przy aku, jak tak to możesz mieć coś luźne. Chyba że układ jest przeciążony. Następnie może się też palić uzwojenie alternatora, często przez zużyte łożyska. Jeżeli chodzi o przeciązoną instalację to nie pomogę bo od takich rzeczy mam ludzi![]()
Z ostatniej chwili...
Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka
To zapach świeżego etylenu a nie spalenizny ;) Ten temat akurat mam już rozwiązany (przynajmniej tak z frontu donosi Darek, ja przetestuję sprawę jutro), natomiast co do prądu- będę musiał zatroszczyć się o nową instalację pod audio bo z dużą dozą prawdopodobieństwa to właśnie próby przerobienia Gtv na szafę grającą sprawiają, że prąd mi gdzieś ucieka bokiem.
Powiem Ci szczerze (w pozytywnym duchu, nie szukam spiny ;), że jako adeptowi psychologii ciężko mi przejść koło Twojej sygnaturki obojętnie ;P
Z ostatniej chwili...
Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka
Raczej o podpis ;)
Spoko, dzięki za Twoje spostrzeżenia- im więcej uwag w jakimś temacie, tym większa szansa, że któraś jest prawdziwa ;) Wahą klepie już dużo mniej. Jedynie mam zapchany przewód odpowietrzenia i on jeszcze ładnie dowala...