Wywala jakieś błędy?
blad czujnika polozenia walka...ale potem sam sie kasuje... nastepnie lambda...tez sie kasuje....
aha jeszcze pokazywalo przez jakis czas zle cisnienie paliwa na wtrysku.... wtryski przeszly probe przelewowa i wszystko ok... na samym poczatku byl blad zbyt bogatej mieszanki paliwa... tez zniknal z czasem ( sadze ze od momentu kiedy zalalem zestaw stp do czyszczenia wtryskow)
Hmmm, może sonda lambda wariuje?
Witam Panów dołączam do braku mocy około 2000 obr. Co ciekawe są dni (czasem 2tyg), że auto chodzi jak szalone ciągnie od 1000obr (co zaprzecza teorii że JTS idzie dopiero od 3000obr w górę) wystarczy dotknąć pedału przyspieszenia i już wyrywa. Później nagle wraca problem "turbo dziury". Jak występuje dziura to silnik wydaje mi się chodzi gorzej, głośniej, nierówno. Błędów nie mam żadnych już od dawna, kiedyś miałem błąd sondy lambda ale po przeczyszczeniu złączy błąd zniknął. Jeszcze dodatkowym objawem jest, że podczas mocnego przyspieszania w zakresie 2000-3000 obr występują delikatne szarpnięcia, takie chwilowe spadki mocy przy czym nie jest to wina obrotów, które ładnie idą w gore. Niestety z moich dociekań co to może być to wychodzi na łańcuch, który najlepiej wymienić wraz z elektrozaworami.
shieet też mam takie małe szarpnięcia, chyba będę jeździć aż check się zacznie palić
na forum alfaowner jest temat "2.2 JTS hesitation" na 52 strony ale nie czytałem jeszcze
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...scalation.html
Pytanie czy myśleliście lub wymienialiście podczas zakładania nowego łańcucha koła zębate te górne sterowane? Tanie nie są![]()