Pozostaje Ci eLearn i analiza funkcji logicznych sterownika klimatyzacji. Znalezienie wtedy urządzeń powiązanych i sprawdzenie które to wywala.
Pozostaje Ci eLearn i analiza funkcji logicznych sterownika klimatyzacji. Znalezienie wtedy urządzeń powiązanych i sprawdzenie które to wywala.
Jutro postaram się zabrać za to. Nie wiem przypadkiem czy nie jest to jakaś bardziej złożona sprawa, gdyż rano po przekręceniu zapłonu nie zgasł check engine :/
Ostatnio edytowane przez jacek83 ; 14-06-2013 o 13:14
Miałem podobne z nie krecącym rozrusznikiem i też wywalał mi bezpiecznik na podszybiu. Po kontroli i przeczyszczeniu gniazd i zrobieniu masy na silniku nie wywala. Też nie mogłem zrobić auto. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale podobne jaja. Wyczyściłem też mase na podszybiu pod silniczkiem wycieraczek.
Kolego Ciecieszek gdzie ta masa silnika jest ? po której stronie mam jej szukac w komorze silnika ?
Drodzy koledzy przerabiam wlasnie podobny problem.
Tez moja klima nie działa w trybie full auto - pali mi bezpiecznik. Musze wymienić przez to gniazdo bezpiecnzika bo już bezpiecnzik nie siedzi tam jak powinien.
Jak wymienie bezpiecznik na nowy to klima działa az do momentu jak nie przelacze w tryb full auto. Jak tylko na ta opcje przestawie to po chwili bezpiecznik się topi. Pytanie od czego to ustrojstwo jest zależne.
Fakt ostatnio poprawiłem mase na akumulatorze bo okazało się ze mam luzna kleme. kupiłem wiec nowa i zalozylem.
Pozatym wymieniłem tez szczotkotrzymacz z nowymi szczotkami rozrusznika bo trochę długo mi moja bella krecila. Teraz kreci o wiele lepiej ale znow ten nieszczęsny bezpiecznik klimy.
Pozatym nie wiem czy to ma tez związek ale tylna klapa czasami się otwiera z pilota a czasami nie - nie wiem czy to ma jakiś związek ale opisuje moje bolączki.
Może ktoś cos poradzi , przerabial ten temat ???
Ostatnio edytowane przez mellow ; 11-06-2014 o 21:00
Niestety ja sobie z tym nie poradziłem kolego, miałem dokładnie tak samo full auto i wywala bezpiecznik. Kawał czasu nie jeździłem na full aż ostatnio włączyłem w celu sprawdzenia i ku mojemu zdziwieniu działa. Lecz wiatraki biją jak szalone i nie mam mocy...myślę że ma to związek z uszkodzonym rezystorem w obudowie wiatraków, gdyż nie za każdym razem jest obieg prądu....
Wydaje mi się że gdyby to była wina rezystora wiatraka to byś w ogóle nie mógł włączyć klimy. Wiatraki na chłodnicy działają tak samo czy klima chodzi na full auto czy ręcznie.
Znajomy przyniesie mi na podmiankę rezystor więc zobaczę czy ma to jakiś związek :/
Jest bez zmian, rezystor podmieniony i nie przyniosło to efektu.
Ja wymieniłem nadpalone gniazdo bezpiecznika i bezpiecznik się nie przepala ale mysle ze to tylko chyba kwestia czasu bo jak klima pochodizla dluzej na full auto to obudowa bezpiecznika zrobila się ciepla.