KRS - powiem Ci tak, na 101% każda Alfa jest mniej zwrotna niż auta grupy VAG czy inne. Dla porównania przejedź się choćby Daewoo Lanosem. W porównaniu do Alfy to ma nieziemsko mały promień skrętu... chyba mniejszy nawet od grupy VAG-a![]()
KRS - powiem Ci tak, na 101% każda Alfa jest mniej zwrotna niż auta grupy VAG czy inne. Dla porównania przejedź się choćby Daewoo Lanosem. W porównaniu do Alfy to ma nieziemsko mały promień skrętu... chyba mniejszy nawet od grupy VAG-a![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
156 ma wiekszy promień skrętu niż Brava ... tu mam długoużytkowe porównanie.
Kwestia jest taka, że mi to nie przeszkadza ...i nie sikam z tego powodu.
Naszczęście z S3 mini
Ja tam nie wiem wszędzie parkuje raczej tyłem i jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi - musze sprawdzić i porównać ze 145, ale szczerze nawet żona jak jeździła moją 156 nie narzekała.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Nie no, obiektywnie 156 ma bardzo duży promień skrętu.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
to ja Wam powiem, że mam taką zawrotkę, którą alfą zrobiłem tylko raz - bo trochę lipa na 3 razy zawracać na dwupasmówceCo ciekawe jak jechałem Citroenem Jumperem (L4H2 = 6 metrów długości) to się zmieścił elegancko
![]()
156 ma duży promień skrętu,no i co z tego?jeśli komuś to przeszkadza to niech sobie kupi inne auto i po krzyku.Czegoś tutaj nie rozumiem,powstał temat w którym klubowicze hejtują własne auta!!!!MASAKRA
JEŚLI KTOŚ KIEDYŚ ZOBACZY MNIE W INNYM AUCIE NIŻ ALFA ROMEO TO ZNACZY,ŻE KUPIŁEM JE ZA POŁOWĘ WARTOŚCI I JEST NA SPRZEDAŻ
Nie hejtuja tylko stwierdzają fakt![]()
Promień skrętu to raczej nie jest problem w tym aucie.... idzie się łatwo i szybko przyzwyczaić
Oczywiście TSy mają łatwiej bo 11,1m promień sketu kół, zaś JTD i V6 11,6 m
Po prostu w ciasnych parkingach zawsze trzeba o tym pamiętać, że nie pakujemy się na RAZ.... tylko parkujemy w dalsze auto... wycofanie szybkie i wjeżdżamy już na prosto prawie![]()
Ja tam lubię unikalność tego skrętu... szczególnie raz na podziemnym zrobili takie ostre skrętu w "kolejne podziemia", że bez jechania pod prąd i skręcania z pod prąd... nie było szans![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
No właśnie, to tylko fakty. Każdy powinien widzieć inne minusy swojego auta oprócz tego na akumulatorzeSzczerze - mi nie przeszkadza, bardziej bawi, że dostawcze mają mniejszy promień
![]()