zależy czym się podpinali. FES nie zawsze pokaże błędy
zależy czym się podpinali. FES nie zawsze pokaże błędy
ciekaw jestem czy kolega zajmuje sie mechaniką?
Bo jeśli tak to powinien wiedzieć że centralki włoskich aut zapisują w pamięci błędy występujące sporadycznie nie zapalając przy tym kontrolki jednak można odczytać je za pomocą kompa.
Ale najłatwiej jeżdzic po mechanikach gorzej postawić się w ich sytuacji, może lepiej jednak powiedzieć że sie nie wie dlaczego są jakieś usterki niż wymieniać na oślep i naciągać klienta na niepotrzebne koszty bo wtedy to dopiero byłby opis na forum (wzieli kase a auta dalej nie odpala)
WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6
Kolego, jak kogoś cytujesz, to cytuj wszystko.
A jak nie masz gruntownej wiedzy to nie zabieraj głosu, bo piszesz o centralkach włoskich autach, nie mając pojęcia o sprawie.
Ja wiem, co piszę twierdząc, że przy padającym czujniku wału nie zawsze będzie błąd w pamięci ECU.
Dlatego wielu mechaników ma trudności z prawidłowym sprawdzeniem tego czujnika.
Tutaj sam odczyt błędów z ECU i pomiar rezystancji czujnika nie zawsze wystarcza.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 03-07-2014 o 09:11
To samo napisałem wcześniej. Uszkodzony czujnik a błędu nie ma.
Najczęściej z S3 mini
No to głupi problem, bo nie wiadomo czego się spodziewać po aucie, może akurat nie odpalić w najmniej pożądanym momencieskoro jest problem z dojściem do tego co jest przyczyną to wymień ten czujnik, bo z tego co widać powyżej to raczej on jest przyczyną
ja też miałem taką sytuację, nie odpalała jak była mocno rozgrzana (godzina siedzenia na parkingu i czekania aż auto ostygnie doprowadzało mnie do szału choć miałem taką sytuacje tylko 2 razy) , no ale zapalała się marchewka, wymieniłem czujnik i wszystko gra (200zł łącznie z wymianą, czujnik BOSCHA)
Problem w tym, że u mnie nie pali się marchewka. Wszystko jest Ok. Samochód może być zimny i ciepły to nie ma znaczenia. Czasami stoi całą noc i nie chce zapalić. Po przekręceniu kluczyka jak nie zapali od razu, odczekam 30min i pali od razu. Przy ostatnim badaniu wykazało mi błąd czujnika przepustnicy. CZY TO MOŻE MIEĆ JAKIŚ WPŁYW???