chcialbym abyscie udzielili mi informacji jaki moze byc orientacyjnie koszt naprawy przedniego zawieszenia.
chcialbym abyscie udzielili mi informacji jaki moze byc orientacyjnie koszt naprawy przedniego zawieszenia.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
Mógł byś sprecyzować co dokładnie chcesz wymieniać? Same wahacze, czy do tego jeszcze amory i sprężyny?
Ja u siebie będę właśnie wymieniał komplet wahaczy z przodu + końcówki drążków + łączniki stabilizatora, koszt zakupu części TRW 1100zł (użytkownik tanifiat na allegro - polecam) + robota mechanika (pewnie ok 200zł) Amorów nie ruszam bo zgodnie z wynikiem na szarpaku mają po 80% i 75%
Na szarpaku jeszcze nie bylem, ale podejrzewam ze to tylko wachacze.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
Niekoniecznie, może tylko drążek stabilizatora.
Zależy jak auto było serwisowane, czy przy pierwszych stukach właściciel pojechał do warsztatu czy tak jeździł i jeździł aż już tak wali że ma dość. A do wymiany jest już komplet wahaczy i drążek.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Dokładnie. Właśnie wróciłem od diagnosty (stuki prawy przód) i okazało się że luz jest na mocowaniu stabilizatora do nadwozia z lewej str. ale niesie po stabilizatorze i słychać z prawejNapisał ozzy
. Ja prawie co nie kupiłem kpl. wachaczy, leżały by se teraz. NAJPIERW POJEDŹ DO DIAGNOSTY ! ! !
Z diagnostami bywa różnie. Ja byłem u 3. Jeden to ASO. Jak dostalem listę części do wymiany to się przerazilem. Co ciekawe lista części do wymiany z jednego i drugiego warsztatu się nie pokrywaly!!! Ale trzeci mądry mechanik znal się na rzeczy i wymienił tylko gumy na stabilizatorze i zrobilo się cicho (na pewien czas )Właśnie wróciłem od diagnosty
Zapomniałem dodać dodrego.Napisał radekcapri