Strona 29 z 53 PierwszyPierwszy ... 192021222324252627282930313233343536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 524

Temat: Używał ktoś postojówek LED Can-BUS?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał Airen Zobacz post
    Daj fotkę
    Dam ale muszę jeszcze jedną poprawić bo nie siedzi tak ładnie prosto jak druga - a to wiąże się z tym, że pewnie znowu wpadnie do klosza i trza będzie zasysać

Dodano po 25 minutes:

Cytat Napisał pabloXXL Zobacz post
    Tak ciężko wchodzą te żarówki w otwór?
    Wejść, wejdą gorzej z wyjęciem, może to zależy od Led'a (może są grubsze i cieńsze), może od wtyczki w jednej siedzi ciaśniej w drugiej luźno więc jak ktoś nie chce ryzykować i się pierdzielić w wyciąganie żarówki z klosza to niech kupi szklane z Osrama i Philipsa są błękitne - jak świecą nie wiem ale na pewno nie tak jak Led'y.
    Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 21-05-2014 o 07:40 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120km 2007

Domyślnie

W 10SMD przeszkadza górna blaszka. Mi odpadła... ale dzięki temu żarówka wślizgnęła się bez problemu przez otwór.

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Cześć, mam do Was pytanie czy na przeglądzie nie mieliście problemów z tymi ledami? Lub przy kontroli drogowej?

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Nom ja robię badania tech. w ASO Fiata i nigdy nie było problemów - no bo niby czemu miały by być ze względu na moc czy barwę światła - dla mnie wdszystkie parametry są zachowane więc montuj śmiało

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Mam zamontowane od roku i ogólnie spoko, tylko byłem dzisiaj na przeglądzie, wjeżdżam, i koleś do mnie o ma pan niebieskie światełka... Rozkminiam o co mu chodzi, aż skojarzyłem, że chodzi mu o postojówki. Dodam, że to barwa biała, z tyłu mam zamontowane te same i tak świecą. Tylko czasem z przodu zależnie od oświetlenia na zewnątrz możliwe, że inaczej się mienią...na właśnie jakiś błękit.
    I facet gada, że za to dowód leci i że na te klosze nie mają homologacji na ledy.
    Pokiwałem głową, poudawałem skruszonego, bo nie chciało mi się dyskutować i jeździć na inną stację diagnostyczną z racji, że badanie miałem do wczoraj Oczywiście skończył gadać o ledach to zaraz i o tym przeglądzie...

Możesz mi Sebek podać jakiś przepis czy coś bym w razie konieczności mógł się podeprzeć w razie kontroli, bo przeglądami jako takimi się nie przejmuję, tylko policja czasem wiesz jaka bywa.

Nie rozumiem co jest nie tak w ledzie, same plusy, mniejsze zużycie energii, nie wydziela ciepła jak żarówka czyli nie niszczy odbłyśnika, jest żywotniejsza, unia eu by powiedziała, że jest eco
    Czy są może ledy o barwie takiej dość ciepłej białej, czy tylko takie śnieżne?

Mieszka w
    EŁK
    Auto

Domyślnie

Ja takowych przepisów nie znam ale niech Ci ten klient ze stacji albo policja poda podstawę praną, że nie można mieć leda w kloszu, prędzej może być coś na temat barwy ale to już kwestia badania lumenów a nie wiem czy ktoś to ogarnia na stacji technicznej.

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Przeglądnąłem instrukcję obsługi z nadzieją, że nie ma napisane jaki rodzaj żarówki (czy jest napisane że 'żarowa') jest zalecany czyli który dostała homologację do tego klosza. Myślałem, że T10 W5W będzie co by oznaczało cokół i przeznaczenie ale tak nie ma.
    Okazuje się, że mamy W5WB przy czym B oznacza w "bańce szklanej, cała szklana". Więc kicha jeśli chodzi o to by się tym argumentem podeprzeć kiedyś w przyszłości. Co ciekawe, z tyłu oświetlenie rejestracji , bocznych kierunków i np lampek obrysowych pod drzwiami przednimi mamy oznaczone W5W co oznacza, że nie muszą być w bańce szklanej. W razie gdyby ktoś kiedyś musiał dyskutować na temat oświetlenia tablicy rej.
    Póki co i tak sobie będę jeździł z ledami w postojówkach a w razie czego będę woził zwykłe żarówki W5WB w aucie, na wymianę w razie draki.
    Sama barwa przykuwa wzrok, ewentualnie prowokuje do zatrzymania i fajnie by było znaleźć ledy o jakiejś cieplejszej barwie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Przecież te, które ja pokazałem i kilka innych modeli w tym temacie mają ciepłą barwę bez niebieskiego odcienia. Nazwa rynkowa żarówki nie ma tutaj nic do rzeczy. Przepis mówi, że światło z przodu ma mieć barwę białą i nie dziw się, że Ci diagnosta nie chce podbić przeglądu, jak mu wjeżdżasz z prawie niebieskimi postojówkami...

Mieszka w
    KRA KNS
    Auto

Domyślnie

Rozumiem przepis o barwie światła w kloszach. Zwolennikiem niebieskich światełek nie jestem, po prostu diagnosta zwrócił na nie uwagę bo rzuciły mu się w oczy(może ma taki nawyk...), a później temat dotyczył homologacji i stosowania tego typu świateł. Dlatego po prostu zapytałem. W takim razie możesz mi polecić jakiegoś sprzedawcę, link do ledów które dają ciepłe światło białe?
    Moje tak wyglądają:
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2013-07-13-870.jpg
Wyświetleń:	451
Rozmiar:	27.1 KB
ID:	137145   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ledbn.jpg
Wyświetleń:	490
Rozmiar:	82.8 KB
ID:	137146  

Użytkownik Świeżak Avatar loeb666
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    alfa 159 8V 09"

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    Rozumiem przepis o barwie światła w kloszach. Zwolennikiem niebieskich światełek nie jestem, po prostu diagnosta zwrócił na nie uwagę bo rzuciły mu się w oczy(może ma taki nawyk...), a później temat dotyczył homologacji i stosowania tego typu świateł. Dlatego po prostu zapytałem. W takim razie możesz mi polecić jakiegoś sprzedawcę, link do ledów które dają ciepłe światło białe?
    Moje tak wyglądają:
    U mnie też świecą podobnie z tym, że mam ksenony i nie ma takiej dużej różnicy w barwie. Przy zwykłych żarówkach ledy będą się bardziej wyróżniać i możliwe, że z tego powodu zwrócił Ci uwagę przy przeglądzie.