Dobra, to idę szperać po ogłoszeniach![]()
Pytanie za milion punktówZawsze, w tych okolicach to nawet ze znalezieniem płatnego miejsca jest problem, a co dopiero bezpłatne. Trzeba by się rozejrzeć po budynkach politechniki, popytać studentów, gdzie można bezkarnie zostawić swoje 4 kółka. Ogólnie w centrum W-wy jest strefa płatnego parkowania 8-18, z kartą abonencką też bywa problem, gdy nie jesteś mieszkańcem.
Dobra Panowie, uzgodniłem z pracodawcą, że w ciągu dnia mogę poruszać się taksówkami więc pozostaje mi znaleźć tylko jakieś mieszkanie z dobrym połączeniem miejskim ( najchętniej metro ) i parkingiem dla Alfy pod blokiem.
Co myślicie w takim razie o Tarchominie ? Bo taką lokalizację polecił mi pracodawca.
Tarchomin (Białołęka) jest hen hen po drugiej stronie Wisły![]()
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
Zmianowy wiesz ze bardzo Cię lubię i wogóle, ale nie zgadzam sie z ta częścią wypowiedzi. Powiedz o której części Białołeki piszesz bo nie do końca tak jest jak przedstawiasz. Kiedy ostatnio stałej w korku na Modlińskiej? Tarchomin i tzw Zielona Bialołeka (czyli osiedla wzdłóż ul. Modlińskiej) sa naprawdę spoko.
Po pierwsze Most Curie Skłodowskiej (choc sam przecierałem oczy ze zdumienia) rozładował korki na wspomnianej arterii.
Po drugie trasa AK owszem jest w remoncie ale za rok będzie cacy.
Po trzecie z okolic o których pisze jest niezły dojazd do metra (do wyboru Marymont albo Młociny) do tego drugiego tramwajem którego zasięg jest właśnie powiększały wiec za kilka miesięcy będzie jeszcze lepiej.
Oczywiście nie twierdze ze okolica to city, w końcu to "sypialnia" jednak przeważają nowe budynki a do tego jest ładnie i zielono. Dość dużo ścieżek rowerowych no i bliskość Wisły z deptakiem na wale i pobliskimi pubami.
Polecam komunikacje miejska (choc sam tyłek wóże AR)
Dobre miejsce dla młodych ludzi którzy szukają "budżetowego" miejsca.
Ostatnio edytowane przez cassiel ; 04-07-2014 o 12:35
Wybacz bo zgrzeszyłem, w sumie dawno tam aż tak dokładnie nie jeździłem ale na Modlińskiej jakiś czas temu stałem w korku i nie było żadnego dzwonu
. Ale dobrze że podałeś info ze sprawdzonego źródła
![]()
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
Ostatnio edytowane przez cassiel ; 04-07-2014 o 12:36
Na priv masz wiadomość ode mnie