Witam czy ktos ma zamontowane webasto w 166 ? w ktorym miejscu macie to zamontowane?
Witam czy ktos ma zamontowane webasto w 166 ? w ktorym miejscu macie to zamontowane?
macie zamontowane macie, fabrycznie
jak staniesz przed otwartą maską Webasto znajduje się po lewej stronie za silnikiem dokładnie pod filtrem paliwa (wersja 2,4 jtd) głęboko na dole, jeśli wejdziesz pod samochód powinieneś poszukać takiej małej rurki wydechowej z gruszką
Webasto niestety w Alfie fabrycznie działa tylko jako podgrzewacz płynu po uruchomieniu silnika,próbuje dokupić zestaw aby działało jako klasyczne Webasto czyli podgrzewało płyn przed jazdą,ale nikt narazie w Lublinie nie ma tekiego zestawu.Po otwarciu na masce powinna byś naklejka z danymi technicznymi Webasto.Pozdrawiam.
Ja właśnie kilka dni temu odkryłem u siebie webasto lecz ono chyba rzeczywiście działa tak jak opisuje Adriano166, nie moge sobie ustawic temp rano zebym miał ciepłe auto itd.
Fabrycznie nie było żadnych pilotów do Webasto czy czegoś podobnego.Chyba że ktoś dokładał takie sterowanie(które ja próbuje dostać)to owszem.Ja na chwile obecną odłączyłem to urządzenie,bo i po co ma mi podnosić spalanie.Pozdrawiam.
A zobacz czy w warsztacie webasto Ci nie przewobia. Znajomy kiedys z bmw przerabiał tak problemu nie bylo![]()