Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Tłumik końcowy Twin Spark

Użytkownik Świeżak Avatar Slepecci
    Mieszka w
    Polanica-Zdrój
    Auto
    GTv 2.0 TS

Domyślnie

To jest strumienica,wiec nic innego jak rura ze zwezka,ta puszka o tylko imitacja katalizatora spaliny to niej nie wchodza wiec nic nie zmienia. Pod uwage biore tlumik ktory jest za katem,ten przelotowy,w jeepie mialem magaflow,efekt jak byl mega,wiec chyba pomusle nad tym... Chyba ze wyrzucic kolejny tlumik,ten za osia,zrobic przejsciowke i zostana tylko ten duzy i ten na samym koncu ktory bym zmienil na jakis ladny basowy. Jak widzicie taka opcje? PS jak mialem urwana rure za katalizatorem to nie bylo slychsac tego metalicznego dzwieku,popsutego wariatora a nawet rozmow podczas jazdy hehe

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

fachowe modyfikacje układu wydechowego to nic innego jak matematyka przez duże M,wszystko tzn długości ,przekroje ,średnice ,pojemność itd mają istotne a nawet kluczowe znaczenie.Poszukaj trochę w necie to się przekonasz .Jak kiedyś przeczytałem ilu wzorów matematycznych trzeba użyć do zaprojektowania rurowego kolektora wydechowego 4-2-1,to się za głowę złapałem . i od samego czytania łepetyna pęka.A większość pseudo tjunerów działa na zasadzie ,,wywiercę se tu dziurę zobaczymy co się stanie'' moim zdaniem już przez tą strumiennicę uwolniłeś wydech,więc z resztą kombinuj sobie pod dzwięk nie wypruwając kolejnych .
    Ostatnio edytowane przez maras37 ; 08-07-2014 o 21:38

Użytkownik Świeżak Avatar Slepecci
    Mieszka w
    Polanica-Zdrój
    Auto
    GTv 2.0 TS

Domyślnie

Maras i tak wiem ze mocy nie uzyskam chodzi mi o ładny pomruk i zniwelowanie tego garnkowania (uwaga wymyśliłem fachową nazwę tego zjawiska) ewentualnie moim marzeniem jest dźwięk ferrari Kiedys na YT widziałem i słyszałem takie cos w BMWe34, GTV i kilku innych mrr miodzio

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

slepecci tu nie chodzi o uzyskanie mocy, wręcz przeciwnie, uwolnienie wydechu (wywalenie katów + przelot) w silniku wolnossącym łączy się często z jej stratą np. dlatego że sonda bedzie dawać nieprawidłowe odczyty. podobnie założenie stożka najczęściej odbierze moc zamiast dodać, takich przeróbek nie robi sie bez zmiany mapy

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Slepecci, to może jednak zdecydujesz się na kata - używkę w dobrym stanie lub uniwersalny - to chyba jedyny sposób, aby pozbyć się "dzwonienia"

PS. Odnośnie zmiany Gtv w Ferrari, ubiegł Cię pewien Niemiec
    http://www.autoextrem.de/alfa-romeo-...vs-forums.html
    Ostatnio edytowane przez supa_adam ; 09-07-2014 o 09:53

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

no zaszalał kolega z Niemiec te wloty a raczej wyloty powietrza nawet mogą działać odprowadzając ciepło z pod maski ,ale te wloty na tylnych błotnikach akumulator chłodzą? czy jak... albo piwo w bagażniku.....w każdym razie brawa za samozaparcie ,