Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: [145] Kontrolka wtysków i Alfa Code-silnik się dławi i nie w

bartolini999
    Gość

Domyślnie

Tak tez zrobie , w sobote zawioze auto do mechanika , juz sie zorientowalem komu warto dac w Poznaniu boxera. zobaczymy w sobote zawioze ale nie wiem kiedy odbiore bo w poniedzialek jade do Wawy.

lepper
    Gość

Domyślnie

szczerze to przy braku karty i problemach z immo chodzi o to jak kodu nie z czytuje to nie zapalisz auta.Musisz mieć kartę z kodem wstukać kod i winno być ok.Eh marzy mi się taki boxer kolego.
    Pozdro Lep

bartolini999
    Gość

Domyślnie

Tylko ze problem z immo wyszedl pozniej , jak chcialem zobaczyc czy cos sie nie poprawilo... wpierw przeszedle horror z szarpaniem i gasnieciem w drodze do domu , po drodze stawalem jeszcze w sklepie i dopiero ze 2 godziny od powrotu do domu siadlo mi immo ;/

Użytkownik Świeżak Avatar dencior
    Mieszka w
    Huta Krzeszowska
    Auto
    159 jtdm 8v; DL1000

Domyślnie

Co się tyczy immo to w instrukcji jest wszystko opisane na forum, zarówno naprawa jak i obsługa. Gorsza sprawa ,że nie masz karty z kodem. Zostaje albo ASO ( konkretne pienądze), albo poprzedni właściciel. No chyba że to tylko jakaś błachostka. Czego Tobie właśnie życzę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

Mialem tak ze jak porozpinalem rozne styki zeby je wyczyscic to zalaczyl mi sie immo i musialem za kazdym razem wprowadzac kod. Odlaczylem aku na kilka minut i bylo jak dawniej.

bartolini999
    Gość

Domyślnie

probowalem go rozlaczyc i nic , moze sprobuje na dluzszy czas odlacze go i dopiero rano podlacze ...

crazyqs
    Gość

Domyślnie

Mi się taż raz zaświeciło jak miałem akumulator odłączony na dłuższą chwile jak się ładował. Wystarczyło podłączyć na sekundę, tak z dwa razy. chwilę odczekać i podłączyć na dobre.

bartolini999
    Gość

Domyślnie

N i auto u mechanika , serdecznie dziekuje za wszelka pomoc , zobaczymy co u mechanika bedzie napewno poinformuje.

p.s po 5 km cholowania auta , zgasla kontrolka CODE i auto odpalilo , reszte drogi dojechalo o wlasnych silach , dziwne

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

Ja mialem podobnie , znaczy mam w 1.7. Raz na jakis czas wlasnie spada z obrotow i nie idzie jechac ani nic. Pali sie marchewka i immobilajzer. Tylko , ze palenie sie imo nie oznacza problemow z z tym urzadzeniem tylko tak sygnalizuje problem z elektryka. I po takim numerze musze sie zatrzymac , odpiac 2 czujki z dolotu , wpiac z powrotem i mam spokoj na pol roku

bartolini999
    Gość

Domyślnie

Hah jutro auto do odbioru , co sie okazalo , mam dokladany system alarmowy. Styki zasniedzialy i przerywaly co odcinalo zaplon , przez to Auto nie chcialo odpalic a jak odpalilo to komp wariowal i odcinal zaplon. Jutro odiberam auto Ale jeszcze sie okazalo ze chlodnica do wymiany (juz mam) i pare drobiazgów. Silnik nie wykazal zadnych bledow

P.S siedzialem w W-awie i tam mnie sie podobalo , tyle BELLI po Poznaniu nie jezdzi