Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: [145] Kontrolka wtysków i Alfa Code-silnik się dławi i nie w

bartolini999
    Gość

Domyślnie [145] Kontrolka wtysków i Alfa Code-silnik się dławi i nie w

Witam , zaczne od tego ze przeszukalem forum i nie qidze nigdzie tego co potrzebuje.

Dzis rano auto do pracy jechalo jak zawsze bardzo dobrze ... Wracajac z pracy rozpoczął sie HORROR , zaczela sie zapalac kontrolka "wtryskiwaczy" (??) na wolnych obrotach silnik sie dlawil i obroty spadaly do zera , czasami auto gaslo , a zeby ruszyc autem musialem mocno sie spinac poniewaz auto szarpalo przerywalo , zazwyczaj przerywalo w momencie zapalenia kontrolki. co moze byc przyczyną ?

p.s Kontrolka zapalala sie juz jakis czas temu ale czytalem ze to nic groznego a ze auto ani nie palilo wiecej a silnik pracowal tak samo , jeszcze w ten weekend auto zrobilo 500 km bez zadnych problemow.

Z gory dzieki za pomoc.

Zeby tego bylo malo , BELLA zbuntowala sie do tego stopnia ze niechce zczytuje kodu kluczyka , nie znika kontrolka CODE i bella nie kreci ale nie chce do mnie zagadac ;/

lepper
    Gość

Domyślnie

To masz problem z immo

bartolini999
    Gość

Domyślnie

No tak , tyle tez zdazylem sie zorientowac Ale jaki to moze miec zwiazek z cala reszta bo stalo sie wszytko na raz ,... ?? zbieg okolicznosci czy ma to jakies powiazanie :> ??

lepper
    Gość

Domyślnie

przepływomierz jest objawem dławienia silnika a obroty to krokowca bym sprawdził, ja miałem podobnie w swoim 1,4 ,że obroty tak spadały ze gasł okazał się winny krokowiec i czujnik zasysanego powietrza w dolocie.

bartolini999
    Gość

Domyślnie

wydaje mi sie ze to nie krokowy , bo wszytko bylo OK az do dzis i strzelilo go na raz , a watpie zeby odrazu mi Krokowy walnal , pozniej immo i do tego jeszcze przeplywka...

a to ze przy ruszaniu auto szarpalo , nie chcialo jechac , po puszczeniu sprzegla szarpalo itp.

lepper
    Gość

Domyślnie

heh nigdy nie wiadomo co ci pójdzie w aucie i ile

Użytkownik Rowerzysta Avatar turek1601
    Mieszka w
    Pruszków, Ostrołęka
    Auto
    147 1,6 105km

Domyślnie

A masz taka karte formatu karty kredytowej z numerem kodu? Jesli tak to sprobuj go wprowadzic jesli ci immo blokuje.

bartolini999
    Gość

Domyślnie

Niestety nie mam takiej karty , a z drugiej strony to gdzie mial bym go wprowadzic ?

lepper
    Gość

Domyślnie

pedałem gazu sie wprowadza ten kod jest to opisane na forum. Zaprowadź Belle na komputer niech ci podepną sprawdzą będziesz wiedzieć wszystko wtedy bo to na bank z elektryki coś.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Tak przy okazji..tez nie mam tej karty? jakie moga byc tego konsekwencje?