Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Problem nie do rozwiązania.

Użytkownik Romeo Avatar Jeż
    Mieszka w
    Stołeczne Królewskie Miasto Kraków :)
    Auto
    156 / 166 / 147

Domyślnie

zależy czym się podpinali. FES nie zawsze pokaże błędy

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    niedoświadczeni mechanicy i ci za bardzo wierzący w nieomylność komputerów, mają czasami problem z postawieniem właściwej diagnozy.
    ciekaw jestem czy kolega zajmuje sie mechaniką?
    Bo jeśli tak to powinien wiedzieć że centralki włoskich aut zapisują w pamięci błędy występujące sporadycznie nie zapalając przy tym kontrolki jednak można odczytać je za pomocą kompa.
    Ale najłatwiej jeżdzic po mechanikach gorzej postawić się w ich sytuacji, może lepiej jednak powiedzieć że sie nie wie dlaczego są jakieś usterki niż wymieniać na oślep i naciągać klienta na niepotrzebne koszty bo wtedy to dopiero byłby opis na forum (wzieli kase a auta dalej nie odpala)
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał dobry Zobacz post
    ciekaw jestem czy kolega zajmuje sie mechaniką?
    Bo jeśli tak to powinien wiedzieć że centralki włoskich aut zapisują w pamięci błędy występujące sporadycznie nie zapalając przy tym kontrolki jednak można odczytać je za pomocą kompa.
    Ale najłatwiej jeżdzic po mechanikach gorzej postawić się w ich sytuacji, może lepiej jednak powiedzieć że sie nie wie dlaczego są jakieś usterki niż wymieniać na oślep i naciągać klienta na niepotrzebne koszty bo wtedy to dopiero byłby opis na forum (wzieli kase a auta dalej nie odpala)
    Kolego, jak kogoś cytujesz, to cytuj wszystko.
    A jak nie masz gruntownej wiedzy to nie zabieraj głosu, bo piszesz o centralkach włoskich autach, nie mając pojęcia o sprawie.
    Ja wiem, co piszę twierdząc, że przy padającym czujniku wału nie zawsze będzie błąd w pamięci ECU.
    Dlatego wielu mechaników ma trudności z prawidłowym sprawdzeniem tego czujnika.
    Tutaj sam odczyt błędów z ECU i pomiar rezystancji czujnika nie zawsze wystarcza.
    Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 03-07-2014 o 09:11

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

To samo napisałem wcześniej. Uszkodzony czujnik a błędu nie ma.

Najczęściej z S3 mini
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Wolbrom
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 120KM, 2001

Domyślnie

No to głupi problem, bo nie wiadomo czego się spodziewać po aucie, może akurat nie odpalić w najmniej pożądanym momencie skoro jest problem z dojściem do tego co jest przyczyną to wymień ten czujnik, bo z tego co widać powyżej to raczej on jest przyczyną ja też miałem taką sytuację, nie odpalała jak była mocno rozgrzana (godzina siedzenia na parkingu i czekania aż auto ostygnie doprowadzało mnie do szału choć miałem taką sytuacje tylko 2 razy) , no ale zapalała się marchewka, wymieniłem czujnik i wszystko gra (200zł łącznie z wymianą, czujnik BOSCHA)

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 154 spark rok 2012

Domyślnie

Problem w tym, że u mnie nie pali się marchewka. Wszystko jest Ok. Samochód może być zimny i ciepły to nie ma znaczenia. Czasami stoi całą noc i nie chce zapalić. Po przekręceniu kluczyka jak nie zapali od razu, odczekam 30min i pali od razu. Przy ostatnim badaniu wykazało mi błąd czujnika przepustnicy. CZY TO MOŻE MIEĆ JAKIŚ WPŁYW???