No I wszystko jasne...dolny waz intercoolera. Wie ktos gdzie kupic zamiennik itd?
No I wszystko jasne...dolny waz intercoolera. Wie ktos gdzie kupic zamiennik itd?
Jezeli chcesz to moge Ci dac swoja dolna kwasowke ktora tu na forum zamawialem, a ty jak zamowisz to mi oddasz jak dojdzie. Mojej jeszcze nie montowalem - z lenistwa. Upewnij sie tylko czy bedzie pasowala. Mam 147 1.9 16V. Laczniki sylikonowe i opaski tez mam - zamontowalem narazie tylko gore.
A jak bedziesz np w kfzteile24 czy gdzies pytal, to pytaj o Ladeluftschlauch, turboschlauch, ladeluftkuehlerschlauch itp. Poza tym poszukaj na googlu po Autoverwertungach w Berlinie. Jakis czas temu mieli w Hopegarten/Hönow na Rosa luxemburg str Alfe w dieslu, ale czy dalej maja to nie wiem bo dawno nie bylem u nich.
Gesendet von meinem Xperia Arc
Ostatnio edytowane przez Jackieee ; 19-07-2014 o 12:52
mineło trochę czasu, a węże wymienione (dwie sztuki).
Na górę poleciał zamiennik z alledrogo za 180pln, na górę przysłany zamiennik nie pasował, i byłem zmuszony kupić originał za 460 pln![]()
![]()
Zapytałem faceta w ASO co tyle kosztuje w tym wężu. Odpowiedział, że logo fiata hehe
Alfetka od tego czasu śmiga jak nowa!!!
Gdzieś na eBayu UK widziałem turbo nowe z niemiec za 340 funtów to w Euro było by jakieś 400 chyba, ale to malutko, ja mam anglika, i jak sprawdzałem papiery, to poprzednik wymienał turbo, to zapłacił 800 funtów
A propo kopcenia na czarno, i twojego problemu, nie jestem pewny ale może wtrysk ci padł jakiś, zrób korekte wtrysków, na ogół padają te pierwsze koło rozrządu, może zalewać tłoka i kopci, jak masz takie wrażenie przy jechaniu, przy około 3000 obrotów tak jakby coś silnik blokowało to musi być to. Na ogół jak masz problem z turbo , to gwiżdże i kopci na biało, a nie na czarno
Ostatnio edytowane przez maarkuss ; 12-10-2014 o 09:36
Jak zobaczylem ceny wezy oryginalnych, to szukalem zamiennikow, ale te nie wytrzymuja dlugo i mam od kolegi z tego forum dwie kwasówki. Sa o niebo tansze, pasuja idealnie, ladnie wygladaja i co wazne zadnych problemow, ktore opisujesz. Dodatkowo zauwazylem ze lepiej sie zbiera od dolu![]()