midparts ma chyba sewis w krakowie, na pewno jest tam dobry warsztat od skrzyn bo kiedys czytalem forum warsztatu ktory wlasnie w krakowie robi.
midparts ma chyba sewis w krakowie, na pewno jest tam dobry warsztat od skrzyn bo kiedys czytalem forum warsztatu ktory wlasnie w krakowie robi.
Z tego co wyczytałem na stronie midparts to w Krakowie są tylko części, a Warsztat w Warszawie.
zadzwon do nich bo oni regeneruja konwertery ( fakt ze kolo zielonej gory ) ale na pewno beda wiedziec jakie serwisy im do regeneracji na terenie krakowa wysylaja, wiec Ci podpowiedza.
Póki co kupiłem kabel i podpiąłem. Pokazało tylko takie coś. Na pewno jest błąd ale chyba więcej nie da rady z tego wywnioskować?
Screen 1. - Włączony zapłon, stary błąd bo skasowałem i się nie pojawił.
Screen 2. - Tutaj na włączonym silniku gdy wywaliło kontrolkę skrzyni. Kasowanie nie pomagało, błąd od razu pojawiał się na nowo.
![]()
Błąd dotyczy zaworu SLU
SLU - elektrozawór kontroli ciśnienia lock up'u konwertera (sprzęgła hydrokinetycznego).
http://allegro.pl/oryginalne-elektro...410435228.html
kupujesz tylko ten SLU.
Za SLU zapłacisz jakieś 250zł + wymiana i kalibracja około 200zł = 450zł nie daj się nabić w butelkę jak niektórzy i nie płać 4000 za zmianę całego sterowania bo to tylko skrajne przypadki.
Fachowcy od ASB naciągają ludzi bo praktycznie nikt się na tym nie zna więc mogą mataczyć. Wystarczy wymienić jeden zawór a oni ci powiedzą że całe sterowanie trzeba wymienić ty dasz im 4000zł a oni za to kupią zawór wymienią i powiedzą że wstawili całe sterowanie a reszta do kieszeni. Nie daj się!
Zrobiłem jeszcze taki zrzut podczas jazdy gdy zapaliła się kontrolka i skrzynia przeszła w tryb awaryjny.
Powiedz mi mam kupić ten komplet co mi wysłałeś czy tylko elektrozawór SLU? Dodam, że podczas jazdy gdy zapaliła się kontrolka i włączyłem odczytywanie błędów to pojawił się już tylko ten błąd co na zrzutce nr 2 z poprzedniego posta.
Błąd na linii CAN to coś z napięciem na aku jest nie tak. Odłącz aku na 20min podłącz poczekaj 10min przekręć kluczyk w pozycję MAR i zobacz czy błąd będzie nadal jesli tak to go skasuj i już wiecej nie powinien sie pojawić. Przejedz sie i znów podlacz kompa i wrzuć screena
Dodano po 2 minutes:
Screena z błędami wrzuć parametry na razie nie są potrzebne trzeba sie upewnić czy to tylko SLU czy inny
Ostatnio edytowane przez PLASTICZ ; 21-07-2014 o 22:54 Powód: Dodano
Komputer mi nie wyszukuje błędu w trakcie jazdy gdy kontrolka się zapali i skrzynia przejdzie w tryb awaryjny, ten błąd z SLU odczytałem gdy przekręciłem kluczyk w pozycję MAR i kontrolka skrzyni została zaświecona. W trakcie jazdy żadnego błędu mi nie wykrywa mimo, że zapala się kontrolka..
Wychodzi na to w takim razie że SLU do wymiany jeśli innych błędów nie wywyala. Odpinałeś aku na 20min?
Spróbuję jeszcze wywołać jakoś ten błąd.. Odepnę akumulator po powrocie z pracy, podepnę jeszcze raz program.. Nie chcę błądzić, bo koszty są dla mnie ważne, a nie chcę być ofiarą z powodu nieznania się na temacie.. Kuźwa, że mi się to trafiło, ręce opadają.![]()