W trybie awaryjnym jest tylko 2 i 4 z czego w trybie auto zostaje na 4 nawet po zatrzymaniu. rusza z 4 jeździ na 4. zmienić na 2 mogę za pomocą sekwencji ale przy zmianie jest takie szarpnięcie jak by koła miały zostać za samochodem.z 2 na 4 to samo tylko sekwencja.
Ostatnio edytowane przez Krystian# ; 22-07-2014 o 09:46
na pewno cos oprocz SLU jest tez do wymiany. jedz do specjalistow jak Ci pisalem.
Jade jutro rano. Dam znać co i jak gdy tylko się dowiem. Dzięki za wsparcie.
Czy mam na coś uważać przy diagnozowaniu żeby mnie nie wpuścili w maliny? Mam im pokazać wydrukowany ten błąd SLU?
Tak więc.... w serwisie nagle się naprawiła. Zero błędu skrzyni i nagle nie chce wejść w tryb awaryjny... Wróciłem do domu i dalej cisza. Litości..
A daleko masz do tego warsztatu? Bez kitu przestraszyła sięMoże nowy olej pomógł.
Panowie błąd linii CAN to nie jest problem, który należy zignorować i jest on nieistotny.. Odłączenie aku na 20 minut nie pomoże. Pamiętam, że ktoś tak tutaj pisał ale niestety nie tak sprawa wygląda.
Gdy skrzynia przechodzi w tryb awaryjny ukazuje się właśnie błąd linii CAN - Zjeżdżam na postój(Silnika nie gaszę) podłączam program i po skasowaniu go tryb awaryjny i kontrolka znika... To musi mieć jakieś powiązanie.
W warsztacie było to samo, tylko błąd CAN. Powiedzieli mi, że tutaj jest problem z elektroniką, wiązką, gdzieś jest przerwa i komputer nie może odebrać informacji. Niestety grubsza sprawa..![]()
tylko ze oprocz CAN wywalalo Ci tez blad zaworu SLU. Ja tez mialem blad z CANem tylko u mnie bylo na linii sterownik silnika-centralka abs, 2h w warsdztacie znalezli ktory kabel i co to za problem go wymienic. pamietaj tez ze blad CAN wywala jak jet problem z ladowaniem ( nagly spadek ), jedz na podlaczonym kompie i sprawdz czy w momencie wywalenia bledu nie masz naglego spadku. Podjedz do elektronika niech sprawdzi wiazke i tyle.