Witam
Mam swoją alfe na zimówkach 16", zakupiłem alufelgi 17" 5x110 i chciałbym zakupić opony.
Czy tego typu co na linku poniżej beda okej?
225/50R17 98W RIKEN
LINK
pozdr
Witam
Mam swoją alfe na zimówkach 16", zakupiłem alufelgi 17" 5x110 i chciałbym zakupić opony.
Czy tego typu co na linku poniżej beda okej?
225/50R17 98W RIKEN
LINK
pozdr
Powiem tylko jedno: nie odważyłbym się takiej opony do ciężkiej i szybkiej 159. Rozmiar ok, ale nazwę producenta pierwszy raz słyszę.
Weź coś choćby z półki cenowej Barum, Kormoran, Dębica itp.
kupowanie opon nieznanej marki może skończyć się jak u mnie - huczącymi oponami, chyba że ci nie przeszkadza![]()
Dlatego wlasnie napisalem tutaj bo na pewno ktos cos doradzic, chociaz na serwisie oponeo maja dobra opinie, podobno produkcja w japoni i sa z branzy michelina, ale wiem jakie sa realia?:/
Koniecznie chcesz nowe? Może dobre markowe używane?
Ja słyszałem, że są "plastikowe", czyli twarde i nie mają przyczepności. Ale zaznaczam, że słyszałem. Do Seicento czy Yaris może bym założył, ale do ciężkiej Alfy – którą zdarza mi się jechać 180-200 km/h na niemieckiej autostradzie – postanowiłem zakładać tylko opony z półki Conti/Dunlop/Michelin/Beidgestone. Po prostu kwota 2000-2500 zł za opony wydany raz na trzy lata daje mi większe poczucie bezpieczeństwa.
Gdyby akurat nie miał nadmiaru kasy – w ostateczności zamontowałbym coś pokroju Barum, Kleber. Kolejna sprawa – jeśli nie masz pieniędzy to bezpieczniej jest pozostać na 16". Tutaj za 1200-1500 zł kupisz coś ciekawszego.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 21-07-2014 o 09:40
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
a czy ktos slyszał o oponach: nexen N8000.
na necie sa do kupienia za 1250zł
albo: BARUM 225/50 R17 BRAVURIS 3 HM 98V XL FR
100zł droższe.
Ostatnio edytowane przez grab ; 22-07-2014 o 23:41
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Kolego ja obecnie użytkuje ten model opony (rozm. 225/45/18) i jak do tej pory jestem zadowolony, nie za dużo w sumie na nich przejechałem bo jakieś 7-8 tyś. km dopiero, ale w tym dwie trasy po ok. 1 tyś. km każda. Jedyny minus jak na razie to to, że nie są najcichsze... ale jakiejś tragedii też nie ma... zdarzyło mi się na nich jechać w ulewnym deszczu, jak i w słoneczny dzień po autostradzie (oczywiście niemieckiej) z prędkościami ponad 200 km/h... w sumie złego słowa na nie powiedzieć nie mogę, także generalnie raczej można je polecić... a za tą cenę to raczej nic lepszego na pewno nie kupisz...
Ostatnio edytowane przez Artek123 ; 23-07-2014 o 03:04