Niestety podczas kupna Belli nie sprawdziłem wszystkich pierdółek . Wczoraj chciałem przemyc tylna szybe a tu klops tylna wycieraczka nawet nie drgnie. Przystawiłem ucho czy silniczek pracuje ale niestety cisza. Co z tym fantem zrobić ?
Niestety podczas kupna Belli nie sprawdziłem wszystkich pierdółek . Wczoraj chciałem przemyc tylna szybe a tu klops tylna wycieraczka nawet nie drgnie. Przystawiłem ucho czy silniczek pracuje ale niestety cisza. Co z tym fantem zrobić ?
Spróbuj mocniej przekręcić i przytrzymać włącznik tylnej wycieraczki czasami jest tak ze może nie stykać coś.
wyciągnij silnik wycieraczki, rozbierz, dobrze wyczyść, zabezpiecz i poskładaj.
Na forum jest wiele tematów na ten temat, wystarczy użyć opcji szukaj to wcale nie takie trudne.
zapieczona ośka. trzeba zrobić jak pisze omen i poczytać tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...na_pomocy.html
pozdrawiam,
Adam
sciagnij plastik i zobacz czy sie w ogole silniczke grzeje u mnie tak bylo jak miaelm zapieczona, cykało itp... po wyczyszczeniu z rdzy smiga jak nowy![]()
Potwierdzam, czyszczenie silniczka na 99%. Sugeruje nasmarować smarem wszystkie elementy wewnątrz![]()
Oki jutro sie za to wezmeMam nadzieje ze niczego nie spapram
![]()
mam pytanko gdzie znajduje się bezpiecznik od tylnej wycieraczki, bo cały czas mi z tyłu cyka, bo się oczywiście coś zepsuło, i nie chce żeby mi się silnik przepalił
Witam, ja mam trochę inny problem z tylną wycieraczką a mianowicie po włączeniu 1 raz przemyje szybę i na tym koniec. Mieliście podobny problem? Nie wiem czy to wina przełącznika a może jakiegoś przekaźnika (o ile on jest) albo samego silniczka wycieraczki.
z góry dzięki za wszelkie sugestie
pozdrawiam
Pchasz dźwignię - działa spryskiwacz i za chwilę wycieraczka. Po przekręceniu wewnętrznego pokrętła na dźwigni wycieraczek działa non-stop tylnia, prawe pokrętło jest od prędkości. Tak to u mnie działa.
Ściągnij owner manuala (dział z manualami), tam jest wszystko odnośnie tylnej wycieraczki.