A ja własnie sobie zrobiłem auxa zwykłego forumowegoDawno nosiłem się z tym zamiarem ale jakoś nie mogłem się za to zabrać. Zmotywował mnie sierpniowy wyjazd nad morze
![]()
Test przeprowadzony na głosie Adel wypadł bardzo przyjemnie![]()
A ja własnie sobie zrobiłem auxa zwykłego forumowegoDawno nosiłem się z tym zamiarem ale jakoś nie mogłem się za to zabrać. Zmotywował mnie sierpniowy wyjazd nad morze
![]()
Test przeprowadzony na głosie Adel wypadł bardzo przyjemnie![]()
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 24-07-2014 o 14:47 Powód: Dodano
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Marku, w sumie to samo się popsuło, chciałem zmienić płytę i nie mogła wyjść ta cała szuflada, rozebrałem zmieniarkę wyjąłem szufladę podłączyłem do samochodu i a ta znów zatrzasnęła się, powiedziałem sobie że więcej jej nie będę rozbierał![]()
Ale masz super z tego względu że ICS myśli że ciągle odtwarza CD. A w tym tkwi sęk. Ponieważ ICS odtworzy dźwięk z RCA tylko i wyłącznie kiedy dostanie info ze zmieniarki że płyta leci. Tak więc jak ja miałem dobrą to muzyka z mp3 leciała mi tylko wtedy jak płyta leciała i nie przycinała.
Jak długi kabel jest potrzebny by wtyczka do MP3 wychodziła z popielniczki między siedzeniami?
wystarczy spokojnie 1m
a nie lepiej pod gumą przy ręcznym???
Zawsze można zwinąć kabel w popielniczkę i nic nie widać a z niej i tak nigdy nie będę korzystał.
Witam, mam pytanie panowie. Jutro zamierzam zrobić kabel aux i kupiłem w sklepie dwa kable po 1 metr do słuchawek i audio oraz złącze AuX. I teraz tak jeden kabel rozumiem że wlutowuje w płytkę jako np lewa strona plus i minus później biorę drugi kabel i lutuje jako prawa strona plus i minus a później przed wsadzeniem ich do gniazda aux na końcu lutujemy minus z minusem i plus z plusem i wsadzam do gniazda. Czy dobrze myślę? Bo nie chce lutowac bez sensu. Z góry dzieki
Masz mieć kabel 3 żyłowy albo słuchawkowy z kanałem lewym i prawym w osobnych ekranach. 3 żyłowy podłączyć prosto. W słuchawkowym łączysz ekrany obu.
Czyli jak mam zwykły do słuchawek czyli jest plus i minus to na koniec przed wejściem do aux łączy minus z minusem i plus z plusem? Prosił bym trochę bardziej patologicznie
Tomczi.... ręce mi opadają..... ja nie wiem o co Ci chodzi.... już prościej się chyba nie da.
Masz kanał lewy (jedna żyłka w osłonce) i prawy (druga żyłka w osłonce). do tego masa (jako luźne nitki lub zebrane jako jedna żyłka). Masa jest wspólna dla obu kanałów pomimo że fizycznie może iść osobnymi kablami (ekran L i ekran R). Przy wtyczce jack (bo pewnie taką montujesz) te ekrany (masy łączysz).
Na linku do zdjęć ICSa masz jak byk narysowane gdzie idzie ekran (masa) oraz kanały L i R. Co też jest opisane. Jak podłączyć te same kable do jacka to znajdziesz na necie. Równie prosto opisane.
Jeżeli nadal czegoś nie rozumiesz to chyba zakres fal na których nadajemy się już nie pokrywa![]()