Strona 180 z 182 PierwszyPierwszy ... 80130170171172173174175176177178179180181182 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,791 do 1,800 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Dla mnie Q4 w 159 był fantastyczny. Jeździłem tym autem (159 3,2V6 Q4 ti) prawie 5 lat i od tej chwili nie wyobrażam sobie jeździć w samochodzie innym jak 4x4. Teraz mam tymczasówkę i nawet teraz wyznacznikiem był dla mnie napęd na 4 koła. Jeśli nie Giulia Q4 to pewnie będzie Ghibli SQ4 ... albo coś innego ale też z napędem na cztery kółka.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

tak KRS teraz to Ty jestes skrzywdzony i idz z tym na skarge jeszcze do moda.Twoje wycieczki osobiste sa OK i z tym nie idziesz na skarge do moda.Dobra koniec tematu.Wyluzuj troche i tyle

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Wszczynając tego typu awantury tylko wystawiacie opinie o sobie. Rozumiem na podstawie wypowiedzi (niektórych Kolegów), że w mieście nie przekraczają 50 km/godz i ściśle przestrzegają przepisów. Scan strony czasopisma należy traktować jako informację o zdarzeniu, wydarzeniu lub interesującym artykule. Domorosłych prawników zapraszam na seminaria prawnicze dotyczące praw autorskich. Wiedza "coś słyszałem, coś czytałem" nie upoważniają do wydawania opinii prawnych.

Co do Guli to we wrześniu zarezerwowany jest tor w Nardo dla Alfy Romeo z niesprecyzowanym programem prób. Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że prototypy są gotowe (bez wyposażenia) choć z wizją tego wyposażenia (chodzi głównie o systemy wizualizacji i urządzenia informatyczne taki jak nawigacja, system connect i inne). Szansa na prezentację w tym roku mizerna, prawdopodobnie będzie to Frankfurt lub Geneva w przyszłym roku.
    Wydaje mi się,że będzie to testowanie Alfa Romeo 169-Prototyp auta zaprezentowany został pod koniec 2009 roku. Produkcja zaś rozpocznie się w 2015. Samochód będzie posiadał przeniesienie napędu na tylną . Przód auta jest inspirowany charakterystycznym grillem modelu 8C

W google image są różne propozycje tak samo niewiadomo co będzie,tajemnica
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 27-07-2014 o 17:44

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

To oznacza, że coś przegapiłem w 2009 roku. Czy ktoś może przypomnieć wizkę tego prototypu tutaj?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Haveblue Zobacz post
    To oznacza, że coś przegapiłem w 2009 roku. Czy ktoś może przypomnieć wizkę tego prototypu tutaj?
    nic nie przegapiles, wizek i innych bajek było multum, a chłopak nawet nie wie, o czym pisze
    169 co to ma byc za auto, tego w ogole nie ma w planach Sergio, a wizki... pewnie mowa o AR Visconti, to jakoś wtedy spekulowano, ze pojawi sie takie auto, następca 166, czyli duże
    bla bla bla, gadamy gadamy, pitu pitu
    a kolega sie wyslilił intelektualnie: "prawdopodobnie pokażą w przyszłym roku we Frankfurcie lub Genewie". Brawo, bo ja myślalem ze nowe auta pokazuje sie w Grójcu lub w Zaporożu.
    No i kluczowe słowo "prawdopodobnie".

Dodano po 5 minutes:

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    M
    Nie gadajcie już o tym skanie,wybaczam temu KRS to że jest donosicielem,całe forum go zjechało to mu wystarczy pewnie cwaniakowania i wymądrzania się,lepiej gadać o Giulii o której jest temat,bo donosicieli nikt nie lubi(w czasie obu wojen odpowiednio rozliczano takich ludzi)
    .
    nie cale forum, synu, nie całe forum, nie poprawiaj sobie humoru. Jedynie kilku podobnych tobie, nieświadomych łamania prawa, okradania wydawcy.
    co do "rozliczania donosicieli"... rozumiem, synu, że jak zobaczysz, ze zbój obrabia chatę sąsiadki, nic nikomu nie powiesz, bo będziesz donosicielem tak?
    bo to identyczna sytuacja: ty próbowałeś okraść wydawce i zwrócilem ci na to uwagę.

skoro, synu, jesteś w porządku, zamieść ponownie skany pisma, które jest w sprzedaży. No dawaj, chłopcze, zamieść i nie usuwaj ich. No a potem nam opowiesz, co sie dalej działo. I, jak sądzę, napiszesz również o tym na forum, w grzecznej, przepraszającej formie.

No dawaj.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 27-07-2014 o 23:35 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Skończcie już z tymi przepychankami. Mod powinien wam tydzień wakacji zafundować to może byście ochłonęli.

Z tego co pamiętam to na prezentacji pokazywali, że Giulia będzie miała w większości 4 cyl. silniki a w topowej może jakieś V6. Nie zapominajmy, że ma być też wyższy model i ten rzeczywiście może już dostanie tylko V6 i V8...?!

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Nie rozumiem co jest takiego słusznego w RWD? Ok, przy centralnie umieszczonym silniku to ma sens, ale przy serduchu z przodu wydaje mi się to sztuką dla sztuki. Zwłaszcza, że w dzisiejszych czasach można zrobić sensowne FWD (zresztą Alfa to robiła jak 156 i 155 prały na torach BMW), a do sportowych autek to wg mojej skromnej opinii drogę wytyczają japończycy z AWD.
    Jak dla mnie jest dość znaczna różnica w prowadzeniu RWD a FWD. Ok, nowe hothatche FWD mają już dobre osiągi, przyczepność, itp, ale z reguły kosztem komfortu (mocno utwardzone zawieszenie). W RWD można zrobić podobne auto zachowując lepszy komfort. Ja i tak czekam na AWD, bo tak jak Haveblue napisał, człowiek się bardzo przyzwyczaja do 4x4
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Koniec tej żenady
    Prowokuj dalej
    3x na dole wow na jakim ty wysokim poziomie jesteś,nikt na forum nie śmie z tobą rozmawiać.
    Ostatnio edytowane przez dereza ; 28-07-2014 o 21:49

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

[QUOTE=dereza;1464477]haha dzieciaku masz zerową wiedze o 169 tak jak o wielu sprawach
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_169
    chcesz skan?to masz

Niby co chciałeś ludzkości przekazać tym skanem z wizualizacją wyjętą nie powiem skąd i jakiej jakości...?! 180 stron wątku z którego może 2-3 są konkretami a reszta to kłótnie i dywagacje. Jak Giulia powstanie to można będzie komentować a na razie to tylko strata klawiatury.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał dereza Zobacz post
    haha dzieciaku masz zerową wiedze o 169 tak jak o wielu sprawach
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_169
    Załamka.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Dalsze dyskusje z Derezą nie mają sensu, ponizej pewnego poziomu schodzić jednak nie wypada.
    Co do tytułu wątku: proponuję go zmienić, Giulii na milion procent w 2014 nie będzie. Powtorze to co pisalem, że nad nowymi modelami AR faktycznie pracuje sztab tęgich głów ale...
    No własnie ale... Istnieje ryzyko,że Giulia w wersji sedan w ogóle nie bedzie produkowana, ponieważ ostatnie dwa lata to znaczny spadek sprzedaży i popularności sedanów w świecie. Suvy i hatche zamiatają jednak solidnie.
    Sergio nie może sobie pozwolić na finansową wpadę teraz, więc stąd bierze się ten szum informacyjny, przekładanie terminów itd. Rozpatrywana jest wersja, że Giulia będzie zupełnie innym autem niż nam się wydaje ale pojawi się dopiero za dwa lata albo później.

Ciekawe jak to sie ostatecznie ułoży.