Witam jestem świeżym posiadaczem alfy 159 SW 1.9 JTDm 8v 120 km, Proszę o kilka porad dotyczących mojego modelu. Samochód ogólnie według komputera jedynie lub aż turbina przeładowywuje. jednakże udałem się do fachowca od turbin i stwierdził że ktoś mógł tak wyregulować turbine ?? lub pompka turbiny lub przewody podciśnieniowe ?? druga sprawa po postoju nie za każdym razem auto musi kilka razy zakręcić żeby zapalić i pojawia się dym z rury kolory ciemnego ?? według komputera nie ma DPF a fizycznie widać że jest ?? auto ogólnie jeszcze co ma tak mi się wydaje ma muła na dole dopiero po 2 tyś jakoś idzie ale jak da się pedał w deche to czarny dym jest i to dość poważnie ?? co się dzieje pomóżcie również chciałbym się spotkać z jakimś kolegą z klubu aby porównać samochody pod względem właśnie silnika turbiny itp itd zauważyłem że użytkownik $ledziu jest z jaworzna i podajrze kilka razy mi mrugnoł światłami ale niestety jeszcze nie poznaliśmy się. Cieszę się że wreście mam samochód który cieszy oko jest super wykonany i jestem z niego dumny lecz te kilka niedogodności mnie przeraża samochód ma 186 tyś km i 2007 r produkcji