no tan grubas co jest zaraz po otwarciu maski grzeje się, ale jest dość miękki i mam wrażenie że nie jest cały wypełniony płynem...
no tan grubas co jest zaraz po otwarciu maski grzeje się, ale jest dość miękki i mam wrażenie że nie jest cały wypełniony płynem...
akurat z tym mechanikiem już nie rozmawiam po tym jak nie zauważył że jeden z wtrysków nie jest od 159!!! ma zupełnie inne numery i podstawe/kowadełko
Dodano po 11 minutes:
po tym jak ściskam ręką
ale to może być tylko wrażenie, dodatkowo po odkręceniu korka odgazowuje - to normalne? w sumie to w układzie wytważa się ciśnienie.
Ostatnio edytowane przez ferenss ; 29-07-2014 o 15:09 Powód: Dodano
U mnie też po odkręceniu lekko syknie ale nie jest to syczenie 5min![]()
Może układ jest zapowietrzony. Bawiłeś się odpowietrznikami?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
jak zmieniałem płyn, jakieś 2 miesiące temu, może to jest jakiś trop - jutro spróbuję pokręcić odpowietrznikiem. Jeden jest na lewo od zbiorniczka wgłąb komory - są jeszcze jakieś. Odpowietrzać na zapalonym? zimnym, czy ciepłym?
na chłodnicy jest koło lampy po stronie kierowcy
Ale ten na chłodnicy lubi się podobno zgrzewać i do tej pory wszyscy mówili mi, żeby bardzo ostrożnie się z nim obchodzić i najlepiej nie ruszać. U mnie wystarczyło jak użyłem tego przed termostatem![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
to ile jest ich w sumie?