Strona 1 z 16 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 153

Temat: Co nas dziwi w 166 ?

Użytkownik Świeżak Avatar owczar
    Mieszka w
    DLW
    Auto
    AR 164 2.0 TS , AR 166 JTD ,AR Brera 2.4 Jtdm

Domyślnie Co nas dziwi w 166 ?

Nie wiem czy już był podobny temat , czy nie .. ?
    Na swoim przykładzie podam pare przykładów - które mogłyby być ciut poprawione w naszych 166-kach.
    Jak wsiadłem pierwszy raz do 166' , to byłem w szoku że tak duże auto - a przednia szyba jest tak blisko kierowcy.Trzymając kierownicę spokojnie można dotknąć palcem szybę przednią - co jest rzeczą rzadko spotykaną nawet w najmniejszych autach.Słupek " A " oraz dach przy moich 181 cm też wydaje się że jest za blisko głowy ( mimo że fotel jest max do dołu).Powoli już się przyzwyczaiłem do tego - ale z początku czułem się niepewnie myśląc co by było w razie "czołówki".
    I co mnie jeszcze boli że nie mam tego w swojej 166 ? Brak uchwytu na napoje.W 2002r to niewybaczalne - ale chyba też już się do tego przyzwyczaiłem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ciecieszek
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 150HP

Domyślnie

Przez to, że deska rozdzielcza jest tak blisko szyby czołowej masz więcej miejsca w kabinie. Czego brakuje w nowych samochodach. Z zewnątrz wielka stodoła a w środku jak w wychodku. Pod tym względem to plus. Co do braku uchwytu na napoje hmm? Fakt, że by się przydał ale nawet w samochodzie z 2007 pod nazwą BMW 5 e61 też go nie ma! Cóż trzeba się przyzwyczaić i mieć najlepiej skóry w razie co

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

w e61 jest uchwyt na desce otwierany

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Jak się za niego dopłaci w standardzie to chyba nawet kierownicy nie ma (tak ironicznie)
    Ja tam na chwile obecną nie mam się czego doczepić. Może już za długo mam 166

edit:
    oczywiście nie porównujmy do nowych aut tylko do takich z tamtych lat.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marian
    Mieszka w
    KPR
    Auto
    ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi

Domyślnie

dziwi mnie to,że miejsca z tyłu jest mniej niż w Kappie a auto jest dłuższe...
    i,że auto jest tak komfortowe i pływa przodem(co osobiście mi się podoba)

dziwi mnie to,że nie mam ryglowania drzwi od środka a nawet badziewny Fiat Coupe,którego miałem posiadał to(ale takie są przywileje posiadania wersji ''bieda'').

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Marian Zobacz post
    dziwi mnie to,że nie mam ryglowania drzwi od środka a nawet badziewny Fiat Coupe,którego miałem posiadał to(ale takie są przywileje posiadania wersji ''bieda'').
    Po co? Wciśnij sobie rygielek i po sprawie. No takich problemów to ja już nie rozumiem

Użytkownik Znawca Avatar motogold
    Mieszka w
    Łebcz
    Auto
    alfa 166 2,4 jtd 1999/alfa 166 2,4 2003 150km

Domyślnie

Mam porównanie,bo mam 2 auta duże superbe1 i 166.W S1 są uchwyty na napoje w konsoli środkowej.Auto 10 cm dłuższe od 166 a w środku jakby było dłuższe o 50 cm.Skręt ma słaby ale na wielki plus jest wyciszenie.Miałem astre IV od nówki i nawet w nowym technologicznie aucie z mniejszym silnikiem 1,7 cdti nie było tak cicho jak w belli.Gdy wsiadam do skody,to chwile się przyzwyczajam,że głośno chodzi,co na przelotach autostradowych i dużych szybkościach jest irytujące,czego nie ma w 166.Cicho i łeb nie boli. Troszkę wysoki lewarek biegów.Mógłby być nieco niższy. i Jeszcze ICS,który jest w jeździe troszkę absorbujący.Brak sprawdzania spalania,czasu etc.z pozycji manetki. Reszta bez zarzutu.
    A tak fajnie się nią jeździ,A w trasie już ogólnie super.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał motogold Zobacz post
    Brak sprawdzania spalania,czasu etc.z pozycji manetki.
    To kup multifunkcję i będziesz miał przeglądanie i sterowanie wszystkiego. To jest po prostu opcja której nie masz.

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

mnie denerwuje:
    - brak uchwytow na napoje, chociaz jednego...
    - duzy promien zawracania
    - ze przy lifcie nie zmienili troche tylu

Poza tym wiadomo kazde auto ma jakies bolaczki, ale ogolnie to super auto jak na swoja cene

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Zaskaujaca jest jakosc skory w Alfie. W porownaniu z wieloma autami, nawet nowszymi. Naprawde jedna z lepszych skor. Fotele w skorze Momo sa extremalnie wygodne. Zrobilem alfa 4400 w dwie strony i dopiero tak okolo 2000km zaczely mnie lekko plecy bolec, ale moze to ze zmeczenia.

Zaskaujaca jest tez latwosc naprawy, a moze w sadzie rozbierania poszczegolnych elementow. Mialem ta przyjemnosc wybebeszyc caly srodek i zawias, zderzaki itp pierdoly, matrixa i inne rzeczy przy silniku. Mimo ze nie jestem mechanikiem, poradzilem sobie bez zadnego problemu. Rozumiem ze w TSie jest wiecej miejsca Vki to zawsze wieksze wyzwanie ( mialem Mondeo ST200 i wiem jak malo potrafi byc miejsca )

Na minus oczywscie to ze trzeba usterkom zapobiegac. Bo jak juz cos sie stanie to wszytko leci na leb i szyje. Ja wymienialem zawsze to co uwazalem ze sie moze zaraz popsuc i jedzilem w wiekszosci bez problemow. ICS jest okej, nie mialem nawigacji ale czytalem ze nie ma map, wiec bezuzyteczna. Jakosc dzwieku z DSP ( nie mialem ale slyszalem ) nie powala na kolana. DSP powinno byc w standardzie, tak samo jak sterowanie z kierownicy.

Wygluszenie jest dobre ze wzgledu na maty bitumiczne na calej dlugosci podlogi w 166.

Generalnie bardzo, bardzo ladne auto dla mnie przed liftem z pakietem Zendera i 18" kolami nie ma nic co moglo by sie rownac w tych rocznikach.Jedyny minus to problem z zawieszeniem, a w zasadzie brakiem jego regulacji lub trudnoscia w regulacji.