Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 153

Temat: Co nas dziwi w 166 ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tarsar
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega

Domyślnie

Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    - ze przy lifcie nie zmienili troche tylu
    Przecież jest zmiana - dół zderzaka (oraz boczne nakładki na progi) są w lifcie przecież pod kolor wozu

A poważnie to mnie osobiście drażni też promień skrętu, ale w 156 2.4 tez nie jest dużo lepiej w sumie, a reszta to rzeczy które bardziej są cechami niż wadami - widocznośc do tyłu (zwłaszcza z roletą, jak rozwinięta) , czy tam brak cup holdera - kawe się pije w kawiarni. Schowanie guzika otwierania bagażnika tez nie problem, bo miałem cos takiego w Delcie, poza tym otwiera się z guzika na pilocie, albo jest zamek pod znaczkiem - do wyboru do koloru.
    Ze spraw serwisowych wg mnie dużo lepiej niż 156 2.4 , przykład - gumy na stabilizatorze taka pierwsza myśl.

Reszta lux i tyle , bardzo wygodna w trasie, ale też cieszy prowadzenie, a po mieście też da się żyć... Szkoda że nie ma następcy z prawdziwego zdarzenia , ma być - ale to za rok całkiem inne auto.
    dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

Cytat Napisał tarsar Zobacz post
    czy tam brak cup holdera - kawe się pije w kawiarni. Schowanie guzika otwierania bagażnika tez nie problem, bo miałem cos takiego w Delcie, poza tym otwiera się z guzika na pilocie, albo jest zamek pod znaczkiem -
    na odpalonym silniku jedynym sposobem otwarcia bagaznika jest przycisk w schowku. kawe pije sie w kawiarni jak ma sie czas, w godzinach dojazdu do pracy kawiarnie jeszcze zamkniete

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

No tak. 166 cierpi na przewlekłą chorobę braku jakichkolwiek schowków czy uchwytów. Niby jest tych kilka ale większość bezużyteczna no ale za to kokpit cieszy oko a nie wygląda jak kredens
    Ja nic w aucie nie piję i nie jem ale żona często pije kawę więc wstawia ją po prostu do otwartego podłokietnika. Można też tam wstawić taką ramkę z wycięciem na kubek to już będzie profeska

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Endrjus
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 '04 2,4 JTD 20V 175 KM

Domyślnie

Dareme na brak uchwytow na kawe to ja moge narzekac...musze prowadzic, pic i zmieniac biegi...w Twoim przypadku picie kawy pod czas jazdy to tylko przyjemnosc.
    Boli promien skretu ale sasiad w A8 nie ma lepiej...takie gabaryty auta.
    Do otwierania bagaznika sie przyzwyczailem...w czasach gdy mialem Lancie Delte to byl luxus w poruwnaniu do golfa gdzie otwieranie bylo tylko z kluczyka
    Ja dodal bym tylko chwilowe spalanie do icsa...reszta jest piekna
    Była Lancia...był Fiat...byla Alfa było Cabrio
    Wróciła Alfa a Ferrari i Maserati ne emeryturze...

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

glupio tak trzymac caly czas kubek, ja wciskam miedzy reczny a fotel pasazera, ale srednio to wyglada

Użytkownik Rowerzysta Avatar adrian1115
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    ex GT 1.9 JTD/ex 166 FL 2.4 JTDm

Domyślnie

Z wad na szybko słaba widoczność do tyłu podczas parkowania, jak wyżej brak uchwytu na kubek, brak spalania chwilowego, brak polskiej mapy do nawigacji i to chyba tyle. Autko ze mną dopiero 2 tygodnie ale nie żałuje, że kupiłem i jestem mega zadowolony z niej

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

odnośnie navi to fakt, żeby chociaż jakieś stare. A tu nic. Zupełnie zaprzepaszczone. Inne auta pomimo że starocie to mają nawigacje dające się zaktualizować. Jak można było wstawić tak nierozwojowy system????????
    Ale widoczność w tył jest konsekwencją tej pięknej wzniosłej linii bocznej. Nie da się mieć dobrej widoczności jak tył jest wyciągnięty do góry

Użytkownik Embrion Avatar bastien2329
    Mieszka w
    Lubsko
    Auto
    alfa romeo GTV 2.0 TS

Domyślnie

Ja powiem tak: do 166 tak naprawdę nie ma co się czepiać jest po prostu idealna, no możne prawie idealna zwłaszcza z V6 to moje zdanie. Linia nadwozia ponadczasowa! Auto po mimo wieku wciąż budzi podziw i zainteresowanie na mieście.
    Kiedyś dużo jeździłem na wyspy, wiec dość spore trasy i nie przeszkadzał mi brak uchwytu na konsoli, a wręcz by go szpecił . Auto bardzo wygodne, ciche, elastyczne i dobrze wyposażone jak na swoje lata. A w sumie co do wieku, to nawet niektóre samochody młodsze o kilka lat nie są tak wykonane i spasowane jak 166.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    166 2,4 jtd 2000r. 166 2,4jtd 1998r.

Domyślnie

Mnie też zaskoczyła ta mała przednia szyba blisko głowy, ale to akurat uważam teraz za plus. Negatywnie rozczarowała mnie usterkowość tego modelu, częściej się psuje niż fiat 126p, którego miałem przez 10 lat.

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Cytat Napisał Dominik2 Zobacz post
    Mnie też zaskoczyła ta mała przednia szyba blisko głowy, ale to akurat uważam teraz za plus. Negatywnie rozczarowała mnie usterkowość tego modelu, częściej się psuje niż fiat 126p, którego miałem przez 10 lat.
    Tak jak pisalem, trzeba zapobiegac awariom w 166. Generalnie jak czujesz ze powinienes cos wymienic to juz jest z tydzien za pozno heheh

Dla mnie TS spokojnie wystarczal, bardzo fajny i eleastyczny silnik ( o ile zdrowy) Bez problemu mozna bylo dobic do 2 na budziku.